четвер, 22 вересня 2011 13:36

Прем'єру фільму Михайла Іллєнка затримали на 3,5 години

Прем'єру фільму Михайла Іллєнка затримали на 3,5 години

3,5 години прочекали глядачі прем'єрний показ фільму "Той, що пройшов крізь вогонь" режисера Михайла Іллєнка.

"Певно, фільм ще домонтовують", - жартують двоє молодих людей в 6 ряду, вщент заповненої глядачами Софійської площі. Вхід на покази ІІІ Міжнародного Київського кінофестивалю вільний, відбуваються вони просто неба. Картина Іллєнка - єдина українська стрічка у конкурсній програмі фестивалю. За основу сценарію взяли легенду про українського льотчика, героя радянського союзу Івана Даценка, який став вождем індіанського племені.

Перед сеансом, який мав розпочатися о 18:45, харківський театр історичної реконструкції "Дикий захід" влаштовують шоу. Танцюють ритуальний танок сонця північноамериканських індіанців. Учасники театру були консультантами режисера під час зйомок.

"В останній момент вже перефільмовували епізоди про Канаду, - розповідає 50-річний Володимир "Рик ведмедя". Чоловік живе життям племені Лакота з 14 років, у вільний час працює зварювальником на будівництві. - Бо спочатку "індіанці" в картині були більше на якихось якутів схожі, ми ж так відтворюємо одяг, звичаї, мову корінних американців, що нам заздрять навіть справжні індіанці. Кажуть вам треба до нас в резервацію онуків вчити нашим традиціям".

О дев'ятій вечора Михайло Іллєнко оголошує зі сцени, що серед глядачів є племінниця Івана Даценка Ольга Рубан, яка приїхала з Полтави.

"Хочу звернутися до рідних. Ми не ставили за мету відтворити з точністю життя Івана. За людиною, яка втекла з ГУЛАГу не ходили біографи. Ходили інші люди, тому наш фільм це лише одна з версій долі Даценка. Не шукайте точностей. Дозвольте запропонувати українського героя. Це рідкісний птах на нашому екрані зараз", - зауважив Іллєнко.

О 21.20 з'ясовується, що з технічних причин фільм не можливо запустити: "Ми чекали на нашу картину 4 роки, будь ласка почекайте ще дві години, а натомість подивіться єгипетську стрічку "Мікрофон".

Запустили "Той, що пройшов крізь вогонь" о 22.20, коли глядацькі місця на Софійській площі наполовину опустіли. В деяких місцях картини під час показу звук не збігався із зображенням. Завершився сеанс за північ. За кілька хвилин до останнього потяга метро.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єру фільму Михайла Іллєнка затримали на 3,5 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі