четвер, 11 лютого 2021 19:29

Прем'єри тижня: Еротичний трилер та історія Девіда Боуї

Цього тижня в український прокат виходять дві американські стрічки та одна британська. Також відбудеться онлайн-фестиваль французького кіно.

"Девід Боуї: Історія людини з зірок", реж. Гебріел Рейндж, США

"Фільм вартий уваги, бо це байопік про культового музиканта Девіда Боуї, - каже гендиректор кінокомпанії Arthouse Traffic Денис Іванов. - Постійно змінював стиль та музичні напрямки, але при цьому завжди лишався собою. Фільм розповідає про не дуже відомий епізод з життя Боуї, про його персональну кризу. Він не просто з неї вийшов, а ще й створив легендарного персонажа Зіггі Стардаста - андрогенну зірку, яка прибула з Марса, щоб врятувати Землю.

Це не екранізація сторінки в Вікіпедії

За жанром це роудмуві. Двоє не дуже близьких людей стають найкращими друзями. Нагадує оскароносну "Зелену книгу" 2018-го. Навіть якщо глядач не знає, хто такий Девід Боуї, для нього це буде стрічка про відносини людей. Це не екранізація сторінки в Вікіпедії. Спирається на певні факти з життя музиканта, але творчо їх використовує. Хоча мені важко уявити українців, які взагалі ніколи не чули про Боуї.

Наскільки я знаю, це вигадка ЗМІ, що родина Боуї розкритикувала фільм. Хоча сам він не був в захваті, що його життя перенесуть на екран. Тому близькі використовували принципи, які заповідав. Творці фільму досить творчо підійшли до заборони використання пісень Боуї. Справа в тому, що він під час американського туру виконував не тільки власні композиції, але й кавери на відомі хіти, зокрема Жака Бреля. У стрічці вони й звучать".

"Захисник", реж. Роберт Лоренц, США

Колишній військовий Джим живе на віддаленому ранчо, патрулює кордон США та Мексики. Одного разу помічає жінку з дитиною, за якими женуться бойовики наркокартелю. Перед Джимом постає вибір: дати втікачам пересікти кордон і врятувати їхні життя, або дотриматись закону, але при цьому залишити їх в небезпеці, за сюжетом.

Ролі зіграли Ліам Нісон, відомий за фільмами "Список Шиндлера" та серіями "Бетмен" та "Зоряні війни", а також американська актриса українського походження, зірка серіалу "Вікінги" Кетрін Винник.

Автор: Arthouse Traffic
  37-річний британець Джонні Флінн втілив культового музиканта у байопіку "Девід Боуї: Історія людини з зірок". Також написав музику до фільму.
37-річний британець Джонні Флінн втілив культового музиканта у байопіку "Девід Боуї: Історія людини з зірок". Також написав музику до фільму.

"Вечори французького кіно"

На онлайн-фестивалі французьких кінопрем'єр покажуть: сімейну драму "Правда", комедію "Очистити історію", детективний трилер "Лише тварини", драму "ДНК" та комедію "Відчайдушні втікачі".

Поряд з комедією про смертельну хворобу є трилер посеред снігової бурі

"Намагалися відібрати найкращі французькі фільми, зняті протягом минулого року, ще до пандемії, - каже програмний директор фестивалю Ілля Дядик. - Цьогорічна програма насичена зірками, наприклад актриси Катрін Денев та Фанні Ардан. Стрічки досить різнопланові, щоб зацікавити якомога більшу аудиторію. Тому поряд з комедією про смертельну хворобу є трилер посеред снігової бурі, в околицях альпійського селища. Це не стереотипні французькі фільми з поцілунками на фоні Ейфелевої вежі. "Очистити історію" знятий в копродукції з Бельгією. Жителі провінційного містечка намагаються опанувати соцмережі. Стають жертвою кібербулінгу та інтернет-зірками, а когось шантажують інтимними знімками, за сюжетом. Фільм "Правда" зняв японець Хірокадзу Кореєда, а головну роль грає американець Ітан Гоук. Виходить, що творчі колективи з різних країн, тому французька культура пересікається з іншими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилав з мискою взяти в магазині вареників. Продавщиці запитували: "Коли ж Параджанов заплатить?" – Роман Балаян

"Фатальна зустріч", реж. Деон Тейлор, США

Спортивний агент Деррік у Лас-Вегасі проводить ніч з незнайомкою. Вона виявляється детективом, яка втягує його в розслідування вбивства, за сюжетом.

В еротичному трилері зіграли дворазова володарка "Оскару" Гіларі Свонк та Майкл Ілі.

Скандальний фільм із Монікою Беллуччі покажуть на великих екранах у новій версії. Французько-аргентинський режисер Гаспар Ное перемонтував свій трилер "Незворотність" 2002 року. Нова версія під назвою "Незворотність. Повна інверсія" вийде в український прокат 18 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: Еротичний трилер та історія Девіда Боуї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі