вівторок, 10 квітня 2012 19:55

"Потрібно обов'язково проводити експертизу" - юрист про скандал у музеї

"Потрібно обов'язково проводити експертизу" - юрист про скандал у музеї
Фото з сайту tourismnews.com.ua

Якісне кримінальне розслідування у справі двох картин Миколи Глущенка, які стали причиною скандалу, можливе, переконана Ольга Піддубна, адвокат онуки Глущенка Людмили.

Нагадаємо, керівництво Національного художнього музею заявило про підробку картин відомого імпресіоніста Миколи Глущенка. Полотна "Дніпровські далі" та "Село біля річки" кілька років прикрашали стіни будівлі Кабінету міністрів. У 2010 році, коли картини повернули музею, експерти виявили, що їм повернули копії.

"Я дивилася фотографії, навіть по мазочках видно, що це не ті картини. Потрібно обов'язково проводити експертизу і порушити кримінальну справу. Якщо Генеральна прокуратура захоче, хіба вона не зможе провести експертизу і притягнути винних до відповідальності?", - говорить Піддубна у коментарі Gazeta.ua.

Працівники музею вимагають проведення незалежної експертизи та пошуку оригіналів картин. Між іншим, вчора звільнили директора художнього музею Анатолія Мельника. За офіційною версією, зі зниклими картинами відставка Мельника не пов'язана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смерть заради життя завжди була Перемогою!" - Олесь Бердник до Леоніда Брєжнєва

Ольга Піддубна оцінює шанси повернути зниклі картини: "У наш час потрібна політична воля. Коли ми звернулися до Шеченківського суду з позовом онуки Глущенка Лариси про повернення їй картин, які передавалися нею на зберігання, всі інстанції переглядали цю справу і всі суди дійшли до висновку, що вона має право на повернення цих картин. Проте, вже два роки Виконавча служба їх не віддає. Тому що, наскільки нам відомо, така воля прокурора чи Азарова. Але всі бояться. І зараз, коли вже суддів повністю залякали, подали позов про перегляд "у зв'язку з нововиявленими обставинами", хоча таких обставин нема. Завтра буде розгляд. І подали так само у Векрховний суд "за винятковими" обставинами. Тобто шукають всілякі щілинки, щоб не виконувати рішеня суду. Тут все залежить від політичної волі".

Також вона додає: "Запровадили зміни у закон про статус суддів. Тепер порушенням присяги судді вважається навіть затягування розгляду справи. Але це об'єктивна реальність кожного суду, тому що неможливо розглядати справи у місячний строк. Судді знаходяться на волосинці, і тепер легко можна звільнити будь-якого суддю. Тому вони й приймають рішення, які вигідні нашій владі".

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно обов'язково проводити експертизу" - юрист про скандал у музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі