понеділок, 04 лютого 2013 12:28

Помер відомий композитор Оскар Фельцман - автор пісень "Ландыши" та "Черное море, мое"

Помер відомий композитор Оскар Фельцман - автор пісень "Ландыши" та "Черное море, мое"
Оскар Фельцман. Фото: РИА Новости

У Москві на 92-му році життя помер композитор Оскар Фельцман, автор відомих радянських пісень.

Цивільній дружині композитора Оскара Фельцмана, про кончину якого ряд ЗМІ повідомили у неділю, тільки в понеділок стало відомо про смерть чоловіка, про це вона сама розповіла РІА Новини. Раніше низка ЗМІ з посиланням на Йосипа Кобзона повідомляли, що композитор помер від гострої серцевої недостатності в неділю. У той же час цивільна дружина Фельцмана говорила, що композитор знаходиться в реанімації ЦКБ ім. Семашко у важкому стані.

"Ще вчора мені ніхто нічого не говорив, але сьогодні з'ясувалося, що Оскар Борисович, дійсно, помер в ніч на неділю. Він дуже мучився", - сказала Ніна Василівна. Вона зазначила, що поки невідомо місце і час похорону: "Але він хотів би бути похований на Новодівочому цвинтарі".

Оскар Борисович Фельцман народився 18 лютого 1921 року в Одесі. Його батько був хірургом-ортопедом, також він професійно грав на фортепіано, тому майбутній композитор з раннього дитинства не пропускав жодного концерту музикантів в Одесі. Фельцман почав займатися музикою у віці п'яти років, а його перша фортепіанна п'єса "Осінь" з'явилася через рік, коли йому було всього шість років.

Композитор написав такі відомі пісні, як "Ландыши", "Манжерок", "На тебе сошелся клином белый свет", "Черное море, мое". Пісні Фельцмана виконували, зокрема, Леонід Утьосов, Марк Бернес, Володимир Трошин, Йосип Кобзон, Муслім Магомаєв, Едуард Хіль, Валентина Толкунова, Юрій Гуляєв, Лев Лещенко і Едіта П'єха, яку композитор називав своєю улюбленою виконавицею.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий композитор Оскар Фельцман - автор пісень "Ландыши" та "Черное море, мое"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі