четвер, 25 жовтня 2012 14:39

Елізабет Тейлор стала найбагатшою мертвою знаменитістю

Елізабет Тейлор стала найбагатшою мертвою знаменитістю
Актриса обігнала Майкла Джексона Фото: credo-ua.org

Голлівудська зірка Елізабет Тейлор змістила Майкла Джексона з першого місця в рейтингу покійних діячів мистецтва, які продовжують "приносити дохід" своїм спадкоємцям навіть після смерті, пише журнал Forbes, який склав рейтинг.

За період з жовтня минулого року по жовтень нинішнього Тейлор "заробила" 210 мільйонів доларів, тоді як "король поп-музики", який утримував лідерство в цьому списку протягом двох років, "приніс" 145 мільйонів доларів.

Як зазначає Forbes, основну частину "доходу" спадкоємцям актриси допомогли отримати продані минулого року з молотка прикраси, речі та твори мистецтва, котрі належали їй раніше: організатори аукціону, що пройшов у грудні в США, виручили 184 мільйони доларів.

У трійку рейтингу традиційно увійшов "король рок-н-ролу" Елвіс Преслі, чия спадщина принесла за рік 55 мільйонів доларів - таку ж суму він "заробив" і роком раніше.

Як відзначають укладачі рейтингу, в наступному році Тейлор навряд чи вдасться знову обігнати Джексона, так як його дохід в основному приносять активи в звукозаписної компанії Sony/ATV, а також користується попитом шоу Cirque Du Soleil під назвою "Майкл Джексон: безсмертне турне".

"Ікона" Голлівуду Тейлор пішла з життя в березні минулого року у віці 79 років. Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя від передозування сильнодіючими снодійними препаратами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майкл Джексон знову став найбагатшою мертвою знаменитістю

Оприлюднений у середу "рейтинг мертвих" Forbes став 12-м в історії видання.

Зараз ви читаєте новину «Елізабет Тейлор стала найбагатшою мертвою знаменитістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі