пʼятниця, 06 листопада 2020 14:56

Помер Михайло Жванецький

Помер Михайло Жванецький
У віці 86 років помер гуморист Михайло Жванецький. Народився в Одесі, багато років жив у Москві. Фото: Дождь

У віці 86 років помер російський сатирик Михайло Жванецький. Про це повідомляє російський телеканал "Дождь".

Виконував власні мініатюри та монологи. Заснував та очолював Московский театр мініатюр. Президент "Всесвітнього клубу одеситів". 1999-го отримав звання "Народного артиста України".

З квітня 2002-го вів програму на каналі "Росія-1". У час російсько-української війни, 2019-го президент РФ Володимир Путін нагородив Жванецького орденом "За внесок у розвиток культури".

"Усе життя пишу тільки про Одесу - це перлина України. Мені дали орден за мої розповіді про рідне місто, і я його прийняв. Як мій тато-лікар узяв орден Трудового Червоного Прапора від радянської влади", - пояснив Жванецький рішення про отримання нагороди від Путіна. Письменник народився в Одесі, але багато років жив і працював у Москві, мав російське громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат вийшов фільм "Атлантида" про майбутнє після війни

У березні 2014-го Жванецький підписав звернення російських діячів культури проти окупації Криму. 2015-го Міністерство культури внесло гумориста до "білого списку митців", які висловилися за територіальну цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «Помер Михайло Жванецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі