вівторок, 18 червня 2019 05:15

Пол Маккартні: "Піти на пенсію? Ні, дякую"
6

18 червня 1942-го у Ліверпулі народився Джеймс Пол Макка́ртні , британський співак, один із засновників і учасників рок-гурту The Beatles. Разом із Джоном Ленноном сформував один із найвпливовіших і найуспішніших творчих тандемів, який написав одні з найпопулярніших пісень в історії рок-музики.

Він також відомий як композитор, автор пісень, музичний продюсер, лауреат 16 премій Grammy, кавалер Ордена Британської імперії, лицар Британської імперії.

Після розпаду The Beatles Маккартні почав успішну сольну кар'єру й заснував гурт Wings. Займає 64-ту позицію в британському рейтингу "100 геніїв сучасності". Занесений у Книгу рекордів Гінесса як найуспішніший музикант і композитор-пісняр усіх часів. Написана ним пісня "Yesterday" найчастіше виконується іншими музикантами (існує приблизно 2500 різноманітних версій пісні) і звучала тільки на американському радіо й телебаченні понад 7 мільйонів разів.

Пропонуємо вам цікаві факти із життя музиканта.

Маккартні народився в Ліверпулі. Його мати була акушеркою, а батько працював на заводі зброї. Коли Полу виповнилося 14, мати померла від раку.

"Щоб заглушити горе, тато купив мені гітару за 15 фунтів, — розповідав Пол Маккартні. — З інструментом не ладилося — не знав, як можна грати лівою рукою. У журналі побачив фотографію гітари з перетягнутими струнами. Зробив таке і на своїй. Тоді все почалося: я втратив маму, але знайшов музику".

1957-го музикант Джон Леннон запросив Пола в гурт "Кворрімен", який згодом змінив назву на "Бітлз".

"Коли я познайомився з Джоном, усе моє життя змінилося. Дружба з ним стала щастям. І хоча він був на два роки старший за мене, а я був ще дитиною, думали ми зовсім однаково".

Пол - мультиінструменталіст: він самостійно навчився грати на різних інструментах, серед яких - гітара, бас-гітара, фортепіано, саксофон, ударні та інші інструменти.

Сер Пол Маккартні - переконаний вегетаріанець.

"Якщо ви дійсно любите тварин, то не можете миритися з тим, що їх вбивають заради м'яса. Ставши вегетаріанцем, ви зрозумієте, що не в силах залишатися байдужими ні до чого живого. І ваше життя, бути може, зміниться так, як змінилося моє".

Музикант стверджує, що мелодія легендарної пісні The Beatles "Yesterday" явилася йому уві сні. Прокинувшись від сну, він був упевнений, що десь чув її, а не склав самостійно.

Пол - лівша.

Існує абсурдна за своєю суттю, але, втім, дуже гучна легенда про те, що Пол Маккартні загинув в 1966 році, а його місце в групі зайняв двійник з подібним голосом і зовнішністю. Як доказ прихильники легенди використовують так звані "ключі", які вони знайшли в творчості The Beatles після уявної дати смерті. Наприклад, метафори, які використовуються в текстах пісень, двозначні зображення та інше.

7 листопада 1969 року Пол дав інтерв'ю журналу Life і зазначив: "Чутки про мою смерть явно перебільшені. Думаю, якщо помру, я дізнаюся про це першим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пол Маккартні відіграє безкоштовний концерт на YouTube

Музикант відкрито визнавав, що вживає наркотики - він не раз говорив про це в своїх інтерв'ю. У 1980 році Пол навіть потрапив за ґрати за свою "дружбу" з марихуаною: в аеропорту Окура його спіймали з 200 грамами трави у валізі.

"Наркотики розширюють свідомість. Це все одно, що аспірин, тільки без головного болю на наступний день.На зйомках фільму "Хелп" накурився так, що забув свої слова. Тричі поліцейські находили в моєму багажі марихуану. Якби не моя музична слава, я б на кілька років сів у в'язницю".

Пол не тільки музикант, але ще і досвідчений і талановитий художник. Понад 70 його робіт були виставлені на показ в арт-галереї рідного Ліверпуля.

Пол Маккартні був свідком трагедії, що сталася 11 вересня 2001 року. У цей момент він летів в літаку і побачив, як інший літак влетів у знамениті вежі-близнюки.

Пол Маккартні - чарівник. З якоїсь причини він може набагато швидше порахувати від 2000 до 1, ніж навпаки, що зовсім дивно для середньостатистичної людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пол Маккартні відтворив легендарне фото The Beatles

Першою дружиною Пола Маккартні стала американська фотографиня Лінда Істман. Вони познайомилися 1967-го. Побралися за два роки.

"Лінда завжди була для мене більше подругою, ніж дружиною. Померла від раку грудей 1998-го. Після її смерті я довго не міг знову взятися до роботи. Кажуть, чоловікам не личать сльози. Та після смерті Лінди я проплакав рік".

1999-го Маккартні почав зустрічатися з ексмоделлю Хізер Міллс. Він одружився з нею 2002 року. У шлюбі народилася донька Беатріс. Коли дівчинці виповнилося три роки, її батьки розлучилися.

"Друзі попереджували, що Хізер вийшла за мене лише заради грошей. Після розлучення вона відсудила 50 мільйонів доларів".

Тепер Пол Маккартні одружений з Ненсі Шевелл. Вона очолює американську транспортну компанію.

"Ми з нею познайомилися наприкінці 1980-х, коли з Ліндою подорожували США. Після того Ненсі вийшла заміж за адвоката, і ми почали товаришувати родинами. Кілька років тому я подивився на неї по-іншому".

У музиканта 5 дітей.

Цитати:

Я багато пам'ятаю про дитинство. І про те, як, почавши з Beatles, я намагався стати знаменитим, відправляючи нескінченні листи. "Шановний пане, ми напівпрофесійний рок-колектив. Нам здається, ми щось з себе щось представляємо. Можливо, у нас є майбутнє ... "

Люди запитують мене, що я думаю з приводу Beatles. А я просто пишаюся тим, що було.

Ми зявилися в правильний час. Заспівали якусь кількість хороших пісень, причому не чиїхось, а наших власних. На нас не працювали ні поети, ні композитори. Чи може таке статися сьогодні? Хотілося б вірити, але мені здається, цього не станеться.

Я пам'ятаю, що таке не бути знаменитим. Тебе пускають не в усі клуби, і ти не можеш запросто підкотити до дівчини. Нерви у тебе ні до біса, і грошей теж немає.

Популярність - це як страшний сон: ти не можеш з нього вибратися, але ти сам його і породив.

Я ніколи не говорив собі: о, я зробив щось талановите.

Піти на пенсію? Сидіти вдома і дивитися телевізор? Так, люди так роблять. Вовтузяться в саду, грають в гольф. Але ні, дякую. Мій менеджер, якого у мене, на щастя, вже немає, колись порадив мені піти на пенсію в п'ятдесят. Він сказав, що з віком я стану виглядати не дуже, і тоді я навіть подумав: "Боже, але ж він може мати рацію". Але я все ще насолоджуюся можливістю створювати, і я все ще насолоджуюся можливістю виступати. А навколо повно тих, хто вирішив піти на пенсію і тут же зник із поля зору.

Зараз ви читаєте новину «Пол Маккартні: "Піти на пенсію? Ні, дякую"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі