четвер, 09 лютого 2017 14:56

Почали знімати фільм про кіборгів

Автор: styler.rbc.ua
 

9 лютого розпочалися зйомки фільму "Кіборги" Ахтема Сеітаблаєва про захисників донецького аеропорту. Зніматимуть у Києві та Чернігові. Про це повідомляє 112.ua.

Фільм розповість історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014-го. Добровольча група військових уперше приїжджає до Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва. Стратегічно важливий об'єкт на цей момент уже чотири місяці захищають українці в умовах постійної війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм "Аврора" зібрав половину залу у Берліні

Щоб відтворити історичні обставини чергування, на території знімального майданчика побудували дві декорації. Перша - двоповерхова будівля. Відтворює донецький аеропорт під час бойових дій. Друга - злітну смугу.

У перший день знімальний майданчик відвідають голова державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, міністр інформаційної політики Юрій Стець та віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

Сценарій написала київський драматург Наталя Ворожбит. Стрічка стала одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. Отримала часткове фінансування - 23 млн 973 тис. грн з необхідних 47 млн 947 тис.

Зараз ви читаєте новину «Почали знімати фільм про кіборгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі