четвер, 03 вересня 2020 13:31

Почала працювати онлайн-бібліотека українських короткометражок

Почала працювати онлайн-бібліотека українських короткометражок
Розміщення фільмів у базі Ukrainian Short Films для українських режисерів є безкоштовним. Фото: pixabay

Перша масштабна онлайн-бібліотека українських короткометражних фільмів почала працювати в Україні.

Вона має назву Ukrainian Short Films, пише "Новое время".

База доступна у 2 мовних версіях — українській та англійській. Запуск другої запланували на початок вересня цього року. Знаходити потрібне кіно у ній можна за назвою, тематикою, ім'ям режисера, роком виходу, тривалістю або жанром фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінофестиваль "Молодість" оголосив переможців

"Десятки й сотні українських короткометражних фільмів, що прогриміли на кінофестивалях, або розчинялися в небутті, або викладалися на YouTube, де також губилися і з часом зникали. Створення бази українського кіно покликане вирішити цю проблему", — розповів кінознавець і контент-менеджер Ukrainian Short Films Олександр Телюк.

Розміщення фільмів у Ukrainian Short Films для українських режисерів безкоштовне. База налічує півсотні фільмів і її наповнення триває.

Перегляд стрічок доступний після акредитації.

Український короткометражний трилер Together (Разом) менш ніж за 2 місяці отримав 5 міжнародних кінонагород. Зокрема, стрічка стала переможцем у номінації "Найкращий фільм жахів" за версією одразу 3 міжнародних премій.

Зараз ви читаєте новину «Почала працювати онлайн-бібліотека українських короткометражок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі