пʼятниця, 02 квітня 2021 19:05

Побудували музей у формі космічного корабля

Американський режисер Джордж Лукас, відомий за франшизою "Зоряних війн", добудував музей у формі космічного корабля.

Сталева конструкція була розроблена китайським архітектором Ма Янсонгом та коштувала 1 мільярд доларів. До комплексу увійдуть два театри та галереї.

Режисер Джордж Лукас надав для музею 100 тис. предметів з особистої колекції. Це картини, скульптура, фотографія, ілюстрація та предмети, пов'язані зі зйомками "Зоряних війн".

Загальний бюджет майбутнього некомерційного музею складає 1,5 мільярди доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Володар перснів" вперше вийде з малюнками Толкіна

Автор: Dezeen
  Музей наративного мистецтва в Лос-Анджелесі, який фінансує режисер Джордж Лукас, відкриється у 2023 році.
Музей наративного мистецтва в Лос-Анджелесі, який фінансує режисер Джордж Лукас, відкриється у 2023 році.

"Зоряні війни" стали проривом у кінематографі, й не лише фантастичному, - каже письменник-фантаст Дмитро Громов в інтерв'ю Gazeta.ua. По-перше, були зняті з величезним розмахом. По-друге, це був цікавий синтез наукової фантастики й фентезі. Навіть зараз далеко не в кожній космоопері є таке поєднання. Іноді обмежуються науково-технічним антуражем, в якому розвиваються міжпланетні пригоди. Тут же є Сила - метафізична енергія, що пов'язує все живе в галактиці. Це фактично різновид магії. На екрані злітають зорельоти, стріляють лазерні пістолети. І тут персонажі зусиллям думки переміщують предмети. Це сюжетно захопливе видовище з яскравими, харизматичними героями, яких втілюють гарні актори. До "Зоряних воєн" це рідко бувало у фантастичному кіно, особливо в такому розважально-пригодницькому. Якщо на антураж і сюжет грошей вистачало, то на виконавців головних ролей – далеко не завжди".

Зараз ви читаєте новину «Побудували музей у формі космічного корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі