четвер, 04 квітня 2013 09:00

Першу в Україні онлайн-трансляцію вистави подивилося більше 17 тисяч людей

Першу в Україні онлайн-трансляцію вистави подивилося більше 17 тисяч людей
Сцена з вистави. Фото: ukrteatr.odessa.ua

Першу в Україні онлайн-трансляцію вистави подивилися 17 736 користувачів. На сайті Gazeta.ua вистава "Гамлет" Одеського академічного Українського музично-драматичного театру ім. В. Василька транслювалася 21 березня.

Виставу поставив режисер-володар Шевченківської премії-2013 Дмитро Богомазов, який в основі постановки використав переклад п'єси Юрія Андруховича.

Письменник максимально осучаснив класичний текст і додав до нього грубу лексику. На одеській сцені персонажі представлені як паперові люди-ляльки в театрі маріонеток. Вибілені особи-маски, механічний сміх, уповільнені рухи. Їх байдужість до добра і зла, білого і чорного, покірність долі тільки додають страждань Гамлету, який живе, бореться і шукає правду.

Зокрема, подивитися онлайн-трансляцію можна було на сайті TENET, українського театру, ряду національних і регіональних ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Першу в Україні онлайн-трансляцію вистави подивилося більше 17 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі