Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2013 12:40

Черкаський театр імені Шевченка відремонтують уперше за 50 років

Черкаський театр імені Шевченка відремонтують уперше за 50 років
Черкаський драматичний театр ім. Тараса Шевченка

До 200-річчя Кобзаря в Черкасах відремонтують драмтеатр імені Тараса Шевченка. Приміщення внесено у перелік об'єктів, що підлягають реконструкції до ювілейної дати народження поета. Гроші на роботи в сумі 5 млн. гривень виділили з фонду розвитку Черкащини.

Загалом на капітальний ремонт необхідно 40 млн. гривень. Тому на решту фінансування чекають від держави. За півстолітнє існування Черкаського драматичного театру в приміщенні лише проводили невеликі косметичні ремонти.

"Вже розпочалося повне технічне обстеження усієї будівлі. Копаються шурфи, вивчається фундамент, беруться зразки конструкцій, перекриття. Разом з проектантами працюють представники теплокомуненерго, водоканалу, зв'язку. Перевіряють мережі і комунікації. Перевірять усе ретельно", – розповів директор Володимир Осипов.

Наскільки майбутній ремонт буде масштабним, каже він, можна судити навіть по тому, що 80% труб водозабезпечення і каналізації треба замінити. За планами, організаційні і підготовчі роботи до великої реконструкції розпочнуть на початку червня. Тому репертуар театру складено лише до кінця травня.

"Водночас з ремонтними роботами ми оголосили конкурс проектів на благоустрій прилеглої території. Якщо все буде добре, то оновлений театр відкриється в кінці цього року. Сподіваємося, що міська влада теж не стоятиме осторонь підготовки до урочистостей і вирішить питання по котловану. Його міські будівельники вирили на території скверу з фонтаном, що за драмтеатром. Обнесли парканом і досі нічого не будують", - зазначив Осипов.

Зараз ви читаєте новину «Черкаський театр імені Шевченка відремонтують уперше за 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі