середа, 14 вересня 2011 10:06

"Батько поп-арту" продовжував працювати до самої смерті

"Батько поп-арту" продовжував працювати до самої смерті

Британський художник Річард Хемільтон, якого іноді називають "батьком поп-арту", помер у вівторок у Лондоні на 90-му році життя.

Найвідомішою роботою Хемільтона став створений в 1956 році колаж "Що ж робить сьогоднішні будинку такими різними, такими привабливими?" (Just What Is It That Makes Today's Homes So Different, So Appealing).

Річард Хемільтон створив обкладинку "Білого альбому", а також постери для групи The Beatles.

"Я завжди робив саме те, що хотів робити, і мені завжди в цьому щастило", - сказав Хемільтон в інтерв'ю BBC в минулому році.

У галереї Ларрі Гагосяна, що оголосила про його смерть, вважають, що світ мистецтва "втратив одного зі світочів".

Більшість робіт художника відрізнялися різким соціальним і часто політичним підтекстом. Так, наприклад, на одній зі своїх картин він зобразив фронтмена групи Rolling Stones Міка Джаггера в наручниках, на іншій - колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Тоні Блера в ковбойській подобі.

Хемільтон продовжував працювати до самої смерті. Як повідомили в галереї, в 2013-2014 році колекція робіт Хемільтона здійснить всесвітнє турне від Лос-Анджелеса до Мадриду.

Зараз ви читаєте новину «"Батько поп-арту" продовжував працювати до самої смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі