четвер, 21 березня 2024 16:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Оскароносна стрічка "20 днів у Маріуполі" вийшла онлайн

Оскароносна стрічка "20 днів у Маріуполі" вийшла онлайн
Оскароносна стрічка "20 днів у Маріуполі" вийшла онлайн. Фото: сторінка instagram фільму

У четвер, 21 березня, український документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", який отримав Оскар 2024, вийшов на всіх українських онлайн-платформах.

Документальний фільм про жорстоку облогу Маріуполя російськими військами у лютому-березні 2022 року вже можна подивитися на Sweet.TV, Megogo, Київстар ТБ, Takflix і Volia TV. Про це пише NV.

Крім того продовжується обмежений онлайн-показ фільму в обраних кінотеатрах.

Крім Мстислава Чернова над документальним проєктом також працювали фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василиса Степаненко. Саме вони у лютому-березні 2022 року опинилися в блокадному Маріуполі та стали останніми журналістами з міжнародною аккредитацією, хто висвітлював усі події в місті в той час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори "Оскару" після скандалу повернуть нагородження українського фільму в телетрансляцію

Світова прем'єра фільму відбулась на фестивалі незалежного кіно Санденс у США, де стрічка отримала "Приз глядацьких симпатій", а в Україні його вперше показали на фестивалі Docudays.

Крім премії "Оскар" стрічка отримала премію Британської кіноакадемії, а також приз Американської гільдії режисерів. Загалом стрічка отримала 26 міжнародних нагород та 50 номінацій.

Документальна стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" отримала "Оскар" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм" на урочистій церемонії в ніч з 10 на 11 березня в Лос-Анджелесі.

Це перший Оскар для українських фільмів в історії України.

Зараз ви читаєте новину «Оскароносна стрічка "20 днів у Маріуполі" вийшла онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі