середа, 09 січня 2019 14:32

Оголосили номінантів кінопремії BAFTA

Оголосили номінантів кінопремії BAFTA
Минулого року "Найкращим фільмом" премії BAFTA стала стрічка "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі". ФОТО: Newscafe

У Британії оголосили номінантів на щорічну кінопремію BAFTA. Імена переможців будуть відомі 10 лютого на церемонії нагородження в лондонському Альберт-холлі.

Зокрема, на перемогу в номінації "Найкращий фільм" претендують стрічки "Чорний куклукскланівець", "Фаворитка", "Зелена книга", "Рим" і "Народження зірки", йдеться на сайті премії.

На статус найкращого актора претендують Бредлі Купер ("Народження зірки"), Кристіан Бейл ("Влада"), Рамі Малек ("Богемна рапсодія"), Стів Куган ("Стен і Оллі") і Вігго Мортенсен ("Зелена книга"). Бредлі Купер також номінований як найкращий режисер - за фільм "Народження зірки". Окрім нього, у цій категорії номінували Спайка Лі ("Чорний куклукскланівець"), Павла Павліковського ("Холодна війна"), Йоргоса Лантимоса ("Фаворитка") та Альфонсо Куарона ("Рим").

У категорії "Найкраща актриса" змагаються Леді Ґаґа ("Народження зірки"), Мелісса Маккарті ("Чи зможете ви мене пробачити?"), Олівія Колман ("Фаворитка"). Із фільму "Дружина" до номінації потрапили одразу 2 акторки - Гленн Клоуз і Віола Девіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили короткі списки номінантів Шевченківської премії

Окремо премією BAFTA відзначають британські фільми року. Цього разу за перемогу змагатимуться стрічки "Тебе ніколи тут не було", "Богемна рапсодія", "Макквін", "Стен і Оллі", "Фаворитка" і "Звір".

Найбільше номінацій - 12 - здобув фільм Йоргоса Лантимоса "Фаворитка". По 7 отримали "Богемна рапсодія", "Зірка народилася", "Рим" і "Перша людина".

6 січня назвали переможців кінопремії "Золотий глобус". Найкращою драматичною стрічкою стала "Богемна рапсодія", комедією - "Зелена книга".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили номінантів кінопремії BAFTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі