вівторок, 23 березня 2021 00:45

Обрали найкращі сценарії фільмів та серіалів

Назвали переможців премії Гільдії сценаристів США. Приз за "Найкращий оригінальний сценарій" дістався фільму "Перспективна дівчина".

"Жінка прагне помститися за зґвалтування своєї подруги, яке призвело до суїциду. Авторське кіно із сильним жіночим голосом. Про очевидну проблему, яку більшість замовчують, а вона існує, - каже кінокритик Денис Буданов. - Це перший фільм режисерки і сценаристки Емеральд Феннелл. До дебютів завжди поблажливість, а коли класний - як у цьому випадку - то взагалі вау.

Жанрове кіно стикається з гостро соціальної порядком, яку неможливо ігнорувати. Завжди є ймовірність, що занесе кудись в одну сторону. Тут усе плавно і одне іншому не заважає. Шалено класна Кері Малліган в головній ролі і крутий фінал у стилі трилера. Хоч і прораховується, але при цьому не розчаровує. Такий фільм було б важко зняти два-три роки тому, а тепер це можливо".

"Найкращий адаптований сценарій" - комедія "Борат 2" про казахського журналіста, який бере інтерв'ю в американців.

У категорії "Найкращі драматичні і комедійні сценарії" перемогли серіали "Корона" і "Тед Лассо". Тренера провінційної команди коледжу з американського футболу запрошують на посаду менеджера англійської команди Прем'єр-ліги "Річмонд", незважаючи на відсутність будь-якого досвіду, за сюжетом "Тед Лассо".

Автор: Apple TV
  У серіалі “Тед Лассо” Джейсон Судейкіс зіграв тренера провінційної команди коледжу з американського футболу, якого запрошують на посаду менеджера англійської команди Прем'єр-ліги "Річмонд", незважаючи на відсутність будь-якого досвіду.
У серіалі “Тед Лассо” Джейсон Судейкіс зіграв тренера провінційної команди коледжу з американського футболу, якого запрошують на посаду менеджера англійської команди Прем'єр-ліги "Річмонд", незважаючи на відсутність будь-якого досвіду.

Серіал "Корона" виходить на Netflix, розповідає про британську монаршу родину. У четвертому сезоні знялися Джилліан Андерсон, Емма Коррін, Олівія Колман і Хелена Бонем-Картер.

Серіал розкритикував брат принцеси Діани граф Чарльз Спенсер. Відмовився надавати для зйомок родинний замок Олпорп.

"Мене турбує, що люди дивляться серіал і забувають, що дивляться художню стрічку. Особливо це стосується іноземців, - казав граф в одному з інтерв'ю. - У серіалу багато домислів і вигадок, чи не так? Ви можете покладатися на факти, але деталі між ними - не факт. Я вважаю своїм обов'язком заступатися за Діану, коли це необхідно. Вона залишила мене опікуном своїх синів. Моя роль - зберегти про неї пам'ять".

Також нагород удостоїлися "Місіс Америка" та "Ферзевий гамбіт", як найкращі оригінальний і адаптований міні-серіали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гра престолів" отримає три продовження

Події у "Місіс Америка" присвячені історії боротьби за 19-ту поправку у Конституції США про рівні права незалежно від статі. Проти них виступає активістка-консерваторка Філліс Шлефлі, яку втілила Кейт Бланшетт.

"Ферзевий гамбіт" - рекордсмен Netflix. Його подивилися 62 млн глядачів. Отримав 2 "Золотих глобуси" та 2 нагороди Critics 'Choice Awards. Головну роль виконала 24-річна Аня Тейлор-Джой. В основу сюжету серіалу ліг роман Волтера Тевіса, виданий 1983 року.

15-річна Бет Гармон живе в дитячому притулку. Виявляє в собі талант до гри в шахи. Стає знаменитою після перемоги на чемпіонаті США. Щоб стати найкращим гросмейстером світу, має подолати наркотичну залежність та емоційні зриви, за сюжетом.

"Ферзевий гамбіт" вистрілив, але це не серіал десятиліття, а один із непоганих за 2020 рік, - каже письменник і сценарист, шахіст Михайло Бриних. - Ми звикли, що незначний бюджет у голлівудських та європейських стрічках майже автоматично означає, що знято абияк. Треба віддати належне творцям, "Ферзевий гамбіт" якісний у деталях. Здавалося б, нафіга картині така натуральна шахова начинка? Для чого брати консультантом Гаррі Каспарова (російський гросмейстер, колишній чемпіон світу з шахів. - Gazeta.ua), щоб він ставив матчі, змушував грамотно розігрувати? У цьому не було потреби. На це звертає увагу 0,01 відсотків глядачів, які мають кваліфікацію не нижчу, ніж хоча б 2-3-й розряд. Однак заморочилися. Їм важливо, щоб про це всі сказали, написали, зазначили".

Американська кіноакадемія оголосила номінантів на премію "Оскар" 2021-го. Церемонія відбудеться 25 квітня. На найкращий фільм претендують: "Батько", "Іуда і чорний Месія", "Манк", "Мінарі", "Земля кочівників", "Перспективна дівчина", "Звук металу", "Суд над Чиказькою сімкою".

Зараз ви читаєте новину «Обрали найкращі сценарії фільмів та серіалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі