четвер, 26 січня 2012 09:31

Володарів "Оскара" визначатимуть електронним голосуванням

Володарів "Оскара" визначатимуть електронним голосуванням

Американська кіноакадемія оголосила, що з 2013 року володарі "Оскара" будуть визначатися шляхом електронного голосування. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Відзначається, що технічною організацією процедури електронного голосування займеться компанія Everyone Counts, що спеціалізується на електронній безпеці. Серед її клієнтів, зокрема, значаться Міністерство оборони США і Мін'юст Великобританії.

До теперішнього часу вибір номінантів та лауреатів "Оскара" проводився за допомогою паперових бюлетенів, які надсилались поштою. Підрахунок голосів приблизно 6 тисяч членів кіноакадемії, що володіють правом голосу, вручну проводила аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers.

У кіноакадемії також зазначили, що незважаючи на перехід на електронне голосування, фахівці PricewaterhouseCoopers продовжать контролювати підрахунок голосів.

Голосування, за підсумками якого визначаються володарі премії, проходить у два етапи. На першому етапі членам кіноакадемії пропонується розширений список номінантів, а по його завершенні складається і публікується офіційний шорт-лист "Оскара". На другому етапі майбутні переможці визначаються шляхом вибору серед кандидатів з шорт-листа.

Найближча, 84-а за рахунком, церемонія вручення "Оскарів" відбудеться 26 лютого 2012 року. Номінанти на премію були оголошені 24 січня.

Зараз ви читаєте новину «Володарів "Оскара" визначатимуть електронним голосуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі