пʼятниця, 13 квітня 2012 22:22

Новий термінал львівського аеропорту прийняв перший рейс
13

13 квітня новий термінал львівського аеропорту прийняв перший рейс
Фото: Євген БОРІСОВ
13 квітня новий термінал львівського аеропорту прийняв перший рейс

Сьогодні у новому терміналі львівського аеропорту імені Данила Галицького відбулася перша реєстрація пасажирів.

Дістатися до нового терміналу аеропорту можна власною автівкою, або безкоштовним автобусом, який перевозить пасажирів зі старого терміналу у новий. Громадський транспорт наразі їздить лише до старого терміналу аеропорту.

"Зараз міська рада проводить переговори з перевізниками, щоб продовжити їхні маршрути до нового терміналу", - розповів генеральний директор аеропорту Роман Гонтарев.

Зовні новий термінал – це величезна скляна, прозора будівля. Поруч припарковано кілька десятків автомобілів. У холі відсутні крісла для людей, які очікують. Також немає ресторанчиків та магазинчиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Платіні урочисто відкрили новий термінал львівського аеропорту

"Насправді нам лише учора передали аеропорт, - говорить прес-секретар Галина Вінарчик. – Зараз ще навіть медпункт не привели у порядок. Приміщення є, а меблі і обладнання сьогодні почали лише завозити. У майбутньому, звичайно, у холі будуть сидіння для людей і заклади харчування та інші речі, які покращуватимуть комфорт".

О 18:00 із нового терміналу відправився перший рейс, літак полетів у Дортмунд. За півгодини до цього літак компанії "Wizz Аir" привіз звідти близько 150 людей.

"Секрет лоу-кост компаній (аерокомпанії із дешевими цінами на квитки) у тому, що їхні літаки перебувають у аеропортах півгодини і летять назад, – розкрила секрет Галина Вінарчик. – За цей час літак заправляють, прибирають, пасажири заходять на борт і літак відлітає. Авіакомпанія не платить за використання території і тому квитки дешевші".

Люди фотографуються біля погруддя короля Данила Галицького. Електронне табло повідомляє лише про один рейс. На екранах телевізора зображена нова емблема аеропорту – корона у вигляді 5 літаків, які розлітаються у різні сторони і таким чином утворюють 5 вершин корони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у Львові хвалився і заважав людям

Коли люди виходять із терміналу, їх зустрічає величезний банер довжиною близько 100 метрів і висотою близько 10 із написами різною мовою "Вітаємо у Львові". У туалетах розміщені сенсорні мильниці та крани, на стіні величезне дзеркало. Встановлені якісні сушарки для рук, сила повітря натягує шкіру. Руки сохнуть за 10 секунд.

На закритій території добудовують злітну смугу, працює будівельна техніка. За терміналом стоїть приватний літак. О 17:25 із гучним шумом прилетів рожевий літак. До нього під'їхало два трапи та три великі автобуси. Люди вийшли за 3 хвилини і літак у терміновому режимі почали заправляти.

За 15 хвилин у літак уже заходили нові пасажири, які мали летіти півтори години у Дортмунд. О 18:00 літак полетів.

Пасажири, які щойно прибули, були дуже здивовані новим терміналом і говорили, що він кращий багатьох закордонних аеропортів.

"Я нещодавно була у Голандії, аеропорт Амстердаму мені сподобався значно менше. Тут усе за вищими стандартами, тільки митний контроль довго проходили", - зазначила Галина Бабухівська.

Зараз ви читаєте новину «Новий термінал львівського аеропорту прийняв перший рейс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі