вівторок, 06 липня 2010 13:10

Новий роман Умберто Еко вийде в жовтні цього року

Новий роман Умберто Еко вийде в жовтні цього року

Італійський письменник Умберто Еко передав своєму видавцеві в Мілані рукопис нового роману під назвою "Празьке кладовище". Як повідомляє El Pais, книга буде опублікована в жовтні 2010 року.

Згідно з синопсисом "Празького кладовища", який наводить газета, в центрі оповідання - якийсь шпигун, брехун і цинік, котрий плете інтриги і змови, що поволі визначають долі цілого континенту.

Це вже шостий роман знаменитого письменника і ученого після "Імені троянди" (1980), "Маятника Фуко" (1988), "Острови напередодні" (1994), "Баудоліно" (2000) і "Таємничого полум'я цариці Лоани" (2004). Після публікації "Таємничого полум'я цариці Лоани" Умберто Еко говорив, що більше не писатиме романів, проте згодом відрікся від своєї обіцянки.

Окрім своїх романів, Еко відомий як історік-медієвіст, філолог-семіотик і філософ. Його наукові, науково-популярні і публіцистичні роботи присвячені як середньовічній, так і сучасній культурі. Крім того, він редагував декілька збірок і енциклопедій, наприклад "Історія краси" і "Історія потворності".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Новий роман Умберто Еко вийде в жовтні цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі