вівторок, 17 липня 2012 12:04

Новий еротичний роман завоював серця видавців усього світу

Новий еротичний роман завоював серця видавців усього світу
Трилогію ДЖеймс називають "порно для матусь". Фото: twilight-saga.ru

Права на випуск суперхітової трилогії "П'ятдесят відтінків", що вийшла з-під пера британської письменниці Е. Л. Джеймс, продані вже більш ніж в чотири десятки країн.

За повідомленням журналу The Bookseller, міжнародне агентство ILA, яке за дорученням британської асоціації Valerie Hoskins керує правами на переклади творів Еріки Леонард, встигло на сьогоднішній день продати права на три романи серії "Відтінки сірого" в 41 країну. Новоявлена письменниця з псевдонімом Е. Л. Джеймс примудрилася перетворити на світовій супербестселер власний мережевий фанфік з "вампірської саги" Стефані Майер, тепер визнана ще й родоначальницею нового "еротичного тренду" на книжковому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Брюсселі поєднали еротику й міфи

Більшість видавців, які купили права, планують вивести романи на ринок до кінця цього року. У семи країнах – Іспанії, Італії, Німеччини, Португалії, Данії, Румунії та Сербії – книги вже знаходяться у продажу, та ще й з чималим успіхом: німецьке видавництво Goldmann додруковує перший том трилогії – "П'ятдесят відтінків сірого" вже вшосте, а видавництво Mondadori в Італії, керуючись попитом, загалом надрукувало 1, 39 мільйона примірників трьох творів.

Показники продажів "П'ятдесяти відтінків" у США і Великобританії, тим часом, зберігають лякаючу динаміку протягом цього літа. За останніми даними, американські читачі всього за півтора місяці з моменту попереднього рекорду (планки в 10 мільйонів копій) встигли придбати ще 9,4 мільйони примірників – у друкованому та цифровому форматах. Продажі м'якої обкладинки в Британії імовірно перевищили мільйон копій, а всього на ринках англомовних країн затребуваний читачами виявився 31 мільйон примірників.

Зараз ви читаєте новину «Новий еротичний роман завоював серця видавців усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі