вівторок, 24 вересня 2013 16:25

Норвезький піаніст Буггє Вессельтофт зіграє в Києві електронний джаз

Норвезький піаніст Буггє Вессельтофт зіграє в Києві електронний джаз

В неділю 6 жовтня легенда норвезького джазу Буггє Вессельтофт дасть концерт у великому залі Оперної студії Національної музичної академії ім. П. Чайковського.

Бугге - піаніст і композитор з 35-річним стажем. Експериментує з електронною музикою і започаткував музичний напрямок future jazz (nu-jazz). У своїх композиціях використовує семплери, синтезатори й академічні музичні інструменти. Критики кажуть, що його музика енергійна й оригінальна, і цим перегнала свій час. Буггє вивчав музику самостійно. Починав грати в панк- та поп-рок гуртах, а через 10 років співпрацював з легендарними музикантами: Яном Гарбареком, Нільсом-Петером Мельвером і Тер'є Рюпдалем.

У наступні роки він також грав в декількох джазових групах, таких як: Et Cetera, Oslo Groove Company, Talisman Group, Desafinado, Jazz-Punk Ensemblet, Beady Belle та Crimetime Orchestra. Потім музикант створив культовий лейбл "JazzLand".

Під час свого сольного концерту у Києві, Вессельтофт збирається поєднати виконання джазової музики на фортепіано з електронними звуками синтезаторів. Супроводжувати концерт буде цікавий візуальний ряд.

Зараз ви читаєте новину «Норвезький піаніст Буггє Вессельтофт зіграє в Києві електронний джаз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі