субота, 30 грудня 2023 22:45

Назвали десятку найкращих серіалів усіх часів
10

Американське видання Variety назвало топ-100 найкращий багатосерійних теле- та кінопроєктів в історії.

До списку потрапили серіали, зняті більш як 50 років тому. Його опублікували на сайті Variety.

1. "Я люблю Люсі"

Найкращим серіалом всіх часів редакція тижневика визнала комедію, яка вперше вийшла в 1951-му та знімалася шість років.

"Люсіль Болл була не просто виконавицею. Будучи співвласником студії Desilu (разом зі своїм чоловіком Дезі Арназом), Болл мала величезну владу в індустрії розваг у ті часи, коли двері для жінок не були відчинені. Багато шоу намагалися повторити те, що возвеличувало "Я люблю Люсі", але між Болл, Арназом, їхніми сценаристами і телебаченням у період його становлення існував якийсь алхімічний зв'язок, який зробив це шоу єдиним у своєму роді й донині", – пояснили свій вибір редактори.

Автор: variety.com
  Серіал "Я люблю Люсі"
Серіал "Я люблю Люсі"

2. "Божевільні"

У період із 2007-го по 15-й глядачі насолоджувалися драмою, що перенесла їх у 60-ті роки минулого століття.

Автор: variety.com
  Серіал "Божевільні"
Серіал "Божевільні"

3. "Клан Сопрано"

Американський кримінально-драматичний телесеріал із елементами чорної трагікомедії назвали прикладом "гангстерського кіно", яке найкраще відображає цей напрямок. Серіал виходив з 1999-го по 2007-й рік.

Автор: variety.com
  "Клан Сопрано"
"Клан Сопрано"

4. "Сімпсони"

Про успіх мультиплікаційного проєкту для дорослих та дітей говорить щонайменте те, що він не закінчується від 1989 року.

Автор: variety.com
  "Сімпсони"
"Сімпсони"

5. "Пуститися берега"

Кримінальна драма, яку показували на екранах в період з 2008-го до 2013- го. Експерти оцінили ретельно пропрацьований візуальний стиль, хитромудрі зміни сценарію.

Автор: variety.com
  "Пуститися берега"
"Пуститися берега"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий видовищний трейлер науково-фантастичного фільму "Дюна: Частина друга"

6. "Секс і місто"

Культовий серіал, що вперше вийшов на екрани в 1998-му, подарував мільонам людей памʼятну історію .Він не лише смішив глядачів, а й піднімав важливі соціальні теми.

Автор: variety.com
  "Секс і місто"
"Секс і місто"

7. "Дроти"

Драматичний телепроєкт, який транслювали з 2002-го по 2008-й, розповідав про підрозділ поліцейських у Балтіморі, що намагається за допомогою спеціальних засобів прослуховування і прихованої відеозйомки довести до суду гучні злочини.

Автор: variety.com
  "Дроти"
"Дроти"

8. "Сайнфелд"

Ситком 1989-98-х, який складається із дев'яти сезонів, був визнаний одним з найкращих серіалів у США. Шоу про повсякденне нью-йоркське життя та людей у великому місті могло розсмішити за лічені хвилини.

Автор: variety.com
  "Сайнфелд"
"Сайнфелд"

9. "Шоу Мері Тайлер Мур"

Ситком 1970-77-х років за участі відомої американської акторки свого часу здобув шаленої популярності серед глядачів, які шукали легкого гумору та життєвих ситуацій, з якими зіштовхувалися жінки того часу.

Автор: variety.com
  "Шоу Мері Тайлер Мур"
"Шоу Мері Тайлер Мур"

10. "Коріння"

На десятій позиції опинився мінісеріал "Коріння" 1977 року. Сюжет відбувається навколо подій під час та після часів рабства у США.

"Незважаючи на те, що на його основі було знято сіквели та ремейк, оригінальний серіал мав такий вплив, як ніякий інший. Більше 100 мільйонів американців залишалися вдома у січневі вечори, щоб дізнатися історію Кунти та його нащадків", - описав серіал тижневик Variety.

Автор: variety.com
  "Коріння"
"Коріння"

Стримінговий сервіс Netflix повідомив про найпопулярніший серед глядачів контент протягом першого півріччя цього року. Користувачі провели на платформі майже 100 млрд год. і подивилися понад 18 тис. фільмів та сезонів серіалів.

Variety опублікували рейтинг фільмів жаху за 2023 рік.

Зараз ви читаєте новину «Назвали десятку найкращих серіалів усіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі