пʼятниця, 20 лютого 2015 06:15

Нардеп: Особливий статус "ДНР" і "ЛНР" стане раковою пухлиною, котра розповзеться по усій Україні

Нардеп: Особливий статус "ДНР" і "ЛНР" стане раковою пухлиною, котра розповзеться по усій Україні
М. Марченко

Про місцеві вибори, про адміністративну реформу, про устрій в "ДНР та ЛНР", про ціни на газ розповідає член комітету ВР України з державного будівництва та місцевого самоврядування, голова підкомітету з місцевого самоврядування Юрій Бублик.

"Агресія зі сторони Московії не припинятиметься. Ми повинні розуміти, що Путіну потрібен контроль над усією Україною. Він робитиме сухопутний коридор до Криму. Його цікавить Харків, його цікавить Київ. Сподіваюся, що наша влада якомога швидше це усвідомить. Треба зорганізуватися і на Донбасі встановити українські закони. Бо іншого шляху просто немає. Якщо влада піде на поступки московським терористам і впровадить їхні пропозиції, котрі відображені у мінських угодах, а це фактично автономія, амністія усім злочинцям, місцеві вибори. Тобто це особливий статус, де Моторола і Гіві стануть народними депутатами чи депутатами місцевих рад. Але цей шлях буде у нікуди. Це стане раковою пухлиною, котра буде далі розповзатися по території України. Ракову пухлину треба видаляти", – говорить Юрій Бублик.

Далі пояснює, Президент та прем'єр міністр планували місцеві вибори на весну. Але на фоні війни було не до виборів. Їх перенесли на осінь, як і передбачено Конституцією. Зі слів Президента і уряду випливає, що вибори проведуть на основі нової адміністративно-територіальної реформи. Тобто під нові території мають формуватися місцеві ради. Але жодних конструктивних пропозицій ні від уряду, ні від Президента у цьому напрямку до нас не надходило. До виборів залишилося мало часу. То ж устрій залишиться той же, що й був. І залишиться та ж сама система виборів.

"Що до цін на газ, то із однієї сторони це вимога МВФ, вимога усіх донорів, тому що коли світова ціна на газ одна, а українці платять набагато менше, то це називається субсидіюванням. Цю різницю хтось повинен компенсувати. Міжнародний валютний фонд за рахунок своїх кредитів не готовий цю різницю компенсувати. З іншого боку, якби в Україні при владі були українці, щоб влада належала українському народу, то внутрішніх резервів українського газу вистачило б для внутрішнього побутового споживання. А для підприємств металургійної, хімічної промисловості, то будь-ласка, укладайте контракти і купуйте де вигідніше в Європі, у Росії. То ваш бізнес, ваші ризики. Українці мають споживати свій український газ",– говорить Юрій Бублик.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп: Особливий статус "ДНР" і "ЛНР" стане раковою пухлиною, котра розповзеться по усій Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі