вівторок, 03 грудня 2013 09:48

Найпрестижнішу премію мистецтва вручили за інсталяцію про вигаданого дідуся
5

Фото: Фото: AFP 2013

Лауреатом Премії Тернера - однієї з найпрестижніших премій у галузі сучасного мистецтва - стала французька художниця Лор Прувос, яка живе у Великобританії. 2 грудня їй вручили нагороду за відеоінсталяцію про свого вигаданого дідуся "Wantee".

У шорт-лист 2013 увійшли художниця Лінетт Отрутою-Боакье (Lynette Yiadom-Boakye), автор інтерактивного перформансу These Associations в Турбінному залі Тейт Модерн Тіно Сегал (Tino Sehgal) і скульптор та карикатурист Девід Шриглі (David Shrigley).

Переможець отримує приз розміром 25 тисяч фунтів, а кожен з номінантів - по 5 тисяч фунтів. Премія, що вважається однією з найпрестижніших у світі в галузі сучасного мистецтва, була заснована в 1984 році. Нагорода названа на честь британського живописця Вільяма Тернера. Спочатку вона вручалася тільки британським художникам, але пізніше цей підхід скасували.

Зараз ви читаєте новину «Найпрестижнішу премію мистецтва вручили за інсталяцію про вигаданого дідуся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі