понеділок, 02 грудня 2013 14:06

У Києві показують "Рожеву серію Лувру" львівського художника
10

У столичній "Я. Галереї" показують роботи львівського художника Володимира Костирка"Рожева серія / Столярня" - виставка, створена з робіт, більшість з яких були вперше представлені в масштабній експозиції "Лувр" у Львівському Палаці Мистецтв цього літа.

Головне питання, яке задає автор своєю експозицією - яким є мистецтво після усіх тих гасел, критик, теорій та провокацій? "Рожева серія" розпочалася із зіставлення двох артефактів - фотографії стріт-арту Таліба та старої колони. Таліб пропонував новий державний прапор України, на кшталт радянського, але на місці зірки намалював чорний тризуб, а замість червоного кольору революції - рожевий колір всеохопної "симпатії" мешканців, схильних до ніжного вигляду будинків. У свою чергу, ультрамаринова основа колони, що дійшла до нас ще з бароко, з часом, втратила первинний вигляд і стала рожевою. Зав'язаний на цих сюжетах діалог старого і нового народив серію, вкриту рожевим монохромом" - йдеться в анотації до виставки.

Наприклад, робота "Нога", пародіює фірмовий "почерк Леонардо". Да Вінчі посідає місце "хірурга" від мистецтва, головного творця образів Відродження.

Володимир Костирко живе та працює у Львові. 1987 року закінчив Львівське училище ужиткового і декоративного мистецтва, 1999 року - Люблінський католицький університет, факультет історії мистецтва. Працює у стилі "нових старих майстрів". Учасник чисельних групових та персональних виставок у Львові, Києві, Одесі, Любліні.

Виставка триватиме до 11 січня. Вхід вільний. Галерея знаходиться на вулиці Хорива, 49Б.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують "Рожеву серію Лувру" львівського художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі