неділя, 18 березня 2007 12:21

Нагородили лауреатів Народної Шевченківської премії у Києві

Вчора ввечері біля пам"ятника Тарасу Шевченку у Києві відбулося нагородження лауреатів Народної Шевченківської премії.

Лауреатом у номінації "Література" став Остап Лапський (за книги поезій "Себе розшукую?!", "Обабіч істини?!"); у номінації "Мистецтво" - Іван Остафічук (за цикли живописних творів "Моя Україна", "Подорож до Батурина", "Бойківська сага"); у номінації "Музика" - гурт "Кому вниз" (за музичні композиції за творами Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Володимира Самійленка); у номінації "Театр" - вистава "Про мишей та людей" театрального дуету "Бенюк і Хостікоєв".

Нагородою стала статуетка Мамая – легендарного Воїна-Кобзаря, що є символом українського епосу.

Громадська ініціатива "Народна Шевченківська премія" була започаткована у лютому 2007 року.

Передумовою до започаткування цієї премії, за словами організаторів, стала непрозорість присудження Національної премії ім. Шевченка, а також незнання її лауреатів переважною більшістю українців.

Визначення лауреатів Народної Шевченківської премії відбувалось шляхом відкритого інтернет-голосування. На ініціативу відгукнулося 487 осіб.

За словами одного з організаторів премії, голови Київського осередку Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Андрія Мохника, "процедура була трохи ускладнена, бо людина мала зареєструватися, залишити анкету, а після цього вона отримувала відповідний "ключ" на свій e-mail і тільки по тому вона могла зайти проголосувати у кожній з номінацій лише по одному разу", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Нагородили лауреатів Народної Шевченківської премії у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі