вівторок, 25 вересня 2012 12:05

На Гогольфесті звучали іграшкові піаніно

На Гогольфесті звучали іграшкові піаніно
Всесвітньо відома майстриня іграшкового піаніно та інших іграшкових інструментів відіграла у Києві програму. Фото: afisha.tochka.net

Відома американська музикантка відіграла на Гогольфесті авангардний концерт. Маргарет Ленг Тан родом із Сінгапура. Вона близько двадцяти років експериментує з іграшковими інструментами: піаніно, свистульками, велосипедним дзвінком, музичною шкатулкою.

Найбільше в колекції Маргарет Ленг Тан іграшкових піаніно. Їх аж 19 штук. Вони значно простіші у будові від великого піаніно. Клавіші складаються з пластикових частин і швидко зношуються. Маргарет сама їх ремонтує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ГогольФест" - це як зустріч випускників" - у Києві стартував гоголівський фестиваль

У дитинстві я тільки й думала, що про доросле піаніно. З восьми років вже грала на ньому. І лише тепер доросла до дитячого, - сміється Маргарет. Усе її обличчя у блискітках. Серед останніх композицій концерту вона виконала і пісню з репертуару Beatles, і блюзове танго.

Крім відомих пісень Маргарет зіграла мелодії культового композитора Джона Кейджа. Саме після знайомства з ним вона захопилася грою на іграшкових піаніно. По кілька годин на день вона сидить на низенькому стільці, підібгавши під себе ноги. Адже піаніно геть малі. Не вище 50 сантиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецького піаніста можуть засудити за цитату у Twitter

Піаністка Маргарет Ленг Тан каже, що іграшкове піаніно потребує більше навичок, аби здобути з нього справжню музику. Коли музикантка поєднує гру дорослого піаніно та іграшкового – мелодії схожі на казкові, як в дитинстві.

Зараз ви читаєте новину «На Гогольфесті звучали іграшкові піаніно ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі