неділя, 02 лютого 2020 15:20

Музичний критик назвав можливого представника України на Євробаченні

Музичний критик назвав можливого представника України на Євробаченні
У Роттердамі, Нідерланди відбулось жеребкування Євробачення. Україна виступить у першому півфіналі конкурсу 12 травня – разом із преставниками Північної Македонії, Білорусі, Литви, Швеції, Словенії, Австралії, Ірландії, Росії, Норвегії, Кіпру, Хорватії, Азербайджану, Мальти, Ізраїлю, Румунії та Бельгії. У Євробаченні-2020 візьмуть участь представники 41 країни. Фінал - 16 травня. eurovision.ua

"Артистам рівня Монатіка або Олега Винника участь у Національному відборі Євробачення не потрібна, - вважає музичний критик Ігор Панасов. У відеблозі "Три Му" разом з колегами Денисом Путінцевим і Миколою Миліневським обговорили потенціних представників України на пісенному конкурсі.

"Це попередня практика, коли були слон і моська. Тобто слон отримував путівку на Євробачення, а моськи відпадали. Тому кожного року виступали Олександр Пономарьов, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка. Причому Вєрка Сердючка змагалася з Женею Власовою, - продовжує Панасов. - Тому відбір 2020-го, по суті, на 80% -це презентація імен, які аж ніяк не відомі широкому колу. Це добре, тому що в прайм-таймі відбувається ротація, і в якийсь момент мільйони людей раптом слухають артиста, якого зроду б не слухали. Подібний відбір стартував ще з 2016-го, коли Джамала виграла Євробачення, а організатори вирішили, що це круто, це дійсно працює.

Але артистичний, соціально-контексний номер Джамали кардинально відрізнявся від усього, що було представлено на Нацвідборі після 2016-го. Ніхто навіть і близько не наблизився до цього рівня. Зараз є багато перспективних артистів, але немає класного номера. Якщо брати драматургію, напруження, то глядачам тільки цього й потрібно. З приводу політики ... Я прекрасно розумію тих, хто живе в своїй прекрасній бульбашці і не хотів змішувати музику з політикою. Але я засмучу цих людей, так як поки точитиметься війна, то політика буде лізти всюди. І не виключаю, що серед 16 учасників на когось може знайтися якийсь компромат. Може раптово вигулькне якась троюрідна сестра і артист буде відповідати за її вчинки. Зараз час турбулентності і це природньо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали третього хедлайнера Atlas Weekend

Цьогорічними учасниками Національного відбіру Євробачення стали: Гурт [О], JERRY HEIL , Katya Chilly, KRUTЬ, GO-A, CLOUDLESS, GIO, Assol, MOONZOO feat. F.M.F. Sure, FO SHO, Еліна Іващенко, Олександр Порядинський, GARNA , KHAYAT, David Axelrod, TVORCHI.

"Хто має шанс потрапити на Євробачення? В останні роки намітився тренд, коли перемагають індивідуальности з історією – португалець Салвадор Собрал, українка Джамала, ізраїльтянка Нетта Барзілай. Так, мене дещо здивувала перемога в нідерландця Дункана Лоуренса минулого року. Вирішив, що мабуть з'явився попит на якийсь хіпстерский тренд. Тобто люди підтримали англо-саксонську баладу. У цьому плані я бачу шанси у Каті Чілі. Скажу, що у мене була можливість підглянути її номер. І це буде вкрай незвичайне дійство. Глядачі будуть здивовані шаманськими здібностями цієї співачки, це так цікаво і автентично.

Думаю, що всі свої здібності також на повну покаже Джері Хейл. Для неї це логічний крок після успіху хітів "Охрана, отмєна", "Вільна каса" у 2019-му. Тобто їй потрібно лише закріпити результат у вигляді участі від України. Я вірю в зірку Джері Хейл, тобто від неї треба чекати чогось хорошого. Всі інші претенденти, включаючи навіть ті, чиї пісні я чув - це більш-менш симпатичні проекти. Їх можна буде оцінити як конкурентоспроможні, безумовно, тільки на сцені. Я чув пісню KRUTЬ ,це співачка, бандуристка з Хмельницького Марина Круть. Її особливіть в музичному інструменті в самобутньому слові. І сама пісня дуже красива . Скажу, що Марина талановита дівчина з великим майбутнім. Але виникає питання - як ця пісня прозвучить на сцені в форматі конкурсу, а не просто концерту, чи впорається вона з хвилюванням, чи все у неї вийде. Також я чув пісню Еліни Іващенко, все це непогано, тобто відвертого трешу немає. Але немає індивідуальності, саме таку творчість можна віднести до середньостатистичних номерів".

Пісенний конкурс Євробачення-2020 прийматимуть Нідерланди. Представник України визначиться 22 лютого у фіналі Національного конкурсу . Півфінали відбудуться відбудуться 8, 15 лютого. Всі три шоу прийматиме київський Палац культури "КПІ". Трасляції на телеканалах СТБ і Суспільного мовлення – UA: ПЕРШИЙ.

Зараз ви читаєте новину «Музичний критик назвав можливого представника України на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі