неділя, 05 листопада 2017 21:45

Міністр культури рекомендує: що дивитися та читати у листопаді

Міністр культури рекомендує: що дивитися та читати у листопаді
Міністр культури Євген Нищук порекомендував кращий культурний відпочинок у листопаді Фото: Українська правда

Міністр культури Євген Нищук порекомендував кращий культурний відпочинок у листопаді.

З книжок міністр рекомендує роман Сергія Жадана "Інтернат" та збірку Костя Москальця "Поезія Келії".

"Часто я чую від друзів – "Жадан пише так, ніби про мене". Майстерним пером Сергій дійсно вміє зачепити найтонші емоції кожної людини, іноді повеселити, а часом – не дати вчинити помилок. Книгу "Інтернат" я придбав собі на Форумі Видавців у Львові, з інтересом прочитав, тому і раджу", - каже Нищук виданню "Українська правда".

"Кость Москалець – неординарна і надзвичайна постать в українській літературі. Мільйони людей дослівно знають його вірші – "Вона", "Ти втретє цього літа зацвітеш", втім дехто щиро впевнений – то тексти "народні", настільки співзвучні вони кожному з нас", - каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворошиловград" Сергія Жадана переклали на десяту мову

Євген Нищук порекомендував фільм "Сторожова застава" режисера Юрія Ковальова та фільм "Межа" режисера Петер Беб'як.

""Сторожова застава" стала одним з переможців п'ятого пітчингу Держкіно. Кіновиробникам варто звернути пильну увагу на успіх цього фільму – юна аудиторія, хоч і дуже вибаглива, але і така ж вдячна. Окремо хотів відзначити саундтрек до фільму "Мантра" з сольного проекту мого товариша Олега "Фагота" Михайлюти у фінальних титрах звучить максимально потужно", - каже Євген Нищук.

"Проблематика, піднята авторами фільму "Межа", досить специфічна – кордон, а також стосунки в родинах людей по обидва його боки. Але, разом з тим, у стрічці є елементи гумору, подекуди дещо чорного. Однак він рятує, та є добре зрозумілим і в Україні, і в Словаччині, і в Чехії, і інших країнах, близьких до нас", - каже міністр.

Окрім того, Євген Нищук рекомендує докудраму "Вій" у Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка та виставу "Оскар" у Київському муніципальному академічному театрі ляльок.

10 листопада у Києві відбудеться гала-концерт у межах національного проекту "Три "С": Скорик – Станкович – Сильвестров".

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури рекомендує: що дивитися та читати у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі