четвер, 15 грудня 2011 20:46

Міліція не дала чорнобильцям поставити новий намет у Донецьку

Сьогодні біля управління Пенсійного фонду в Донецьку два десятки чорнобильців продовжили пікет. Група незгодних завершити протест в обмін на матеріальну допомогу заявила про намір продовжувати акцію.

Чорнобильців підтримала "Громадянська позиція". Помічник нардепа Олександр Гевелій спробував організувати громадську приймальню Анатолія Гриценко. Але Гевелева обступили шестеро співробітників міліції, які фізично не дозволили встановити намет. Тоді помічник депутата поставив на асфальт стілець і, перебуваючи в міліцейському оточенні, почав вести прийом скарг скривджених пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські чорнобильці згорнулись, як тільки почули суму в 400 тисяч

- За Конституцією України дозвіл на установку приймальні народного депутата не потрібен. Ми повинні повідомити органи влади та й ми їх повідомили вчора, 14 грудня. У відповідь керуючий справами Донецької міськради направив мені листа, в якому порадив для установки приймальні в цьому місці оформити договір із землекористувачем, - повідомив Гевелій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електорат Януковича вірить, що чорнобильці знищують бюджет - експерт

Чорнобильський лідер Володимир Деркач зробив заяву про те, що на протестуючих здійснюється тиск. Виявлення лже-чорнобильців, які незаконно одержують пенсії, почалося з його товаришів.

- Зараз під мікроскопом перевіряють наші пенсійні справи. Причому, вивчають їх СБУ, прокуратура та КРУ. Конкретно займаються питанням законності нарахування пенсій тим людям, які голодували. Мою пенсійну справу, і справи інших членів ініціативної групи особисто вивчив губернатор. Я розцінюю це як тиск, - сказав Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські чорнобильці готуються до голодування

- З нас найперших почали перевірку - з тих, хто жив у наметовому містечку. У мене, наприклад, зажадали оригінал довідки, якої вже бути не може. Оригінал, який в 1986 році я здав у відділ кадрів підприємства, коли повернувся з відрядження до Чорнобиля. Та ж ситуація в інших хлопців, хто був у Донецьку на мітингах. Наші справи перші перевірили.

Це й зрозуміло - нас же з самого початку попереджали, що нам туди, в сенсі - на акцію до Донецька, їхати не варто. Казали: "Ви дограєтесь". Хто ще працює, тим на роботу дзвонили. І нашим дружинам робили попередження: "Не допрацюєте до пенсії". Ми не купували своїх чорнобильських посвідчень і ніяких перевірок не боїмося. Але морально пережити все це дуже і дуже складно, - розповів Gazeta.ua Михайло Гирич з м. Старобешево, який разом з братом брав участь у голодуванні 8 діб.

Зараз ви читаєте новину «Міліція не дала чорнобильцям поставити новий намет у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі