пʼятниця, 15 листопада 2013 17:00

Майкл Дуглас одружується, а в Карпатах з'явились злі духи – кінопрем'єри 15 листопада
5

Тіні незабутих предків
Радник
Астрал 2
Starперці
Дуже голодні ігри

На цьому тижні в прокат вийшло одразу дев'ять нових фільмів. Серед них як масштабний голлівудський блокбастер ("Радник"), так і симпатичний вітчизняний жаховичок ("Тіні незабутих предків"). Як мила комедія про пошарпаних плейбоїв ("Starперці"), так і один з головних претендентів на звання "найстрашніший фільм жахів року" ("Астрал 2"). Як дитячі анімації ("Оггі повертається" та "Пригоди мишеняти"), так і ремейк "Трьох мушкетерів".

Середня школа

- Тож, буде легко?

- Ні, скоріше навпаки… - відповідає сувора вчителька головного героя цієї стрічки. Так само можна відповісти і глядачам на запитання "Буде цікаво?"

Перспективний тенісист Леві Коллінз збирається поступити в університет. Проте йому вдалося скрити від батьків факт, що він не закінчив школу. Тож єдиний вихід для Леві – піти в десятиденну літню школу, куди йому радить звернутись його вчителька. Тож поки його ровесники насолоджуються літом – він інтенсивно навчається. Під час навчання він закохується в свою однокласницю Кеті. Паралельно хлопцеві доводиться сперечатися зі своїм батьком, який хоче зробити з нього професійного тенісиста. Адже Леві хоче будь-що поступити в університет і навчатися, а не розпочинати спортивну кар'єру.

"Надто вторинний, щоб бути цікавим, і надто серйозний для пародії – цей фільм увібрав в себе форму багатьох підліткових комедій, однак він позбавлений дотепності", - Slant Magazine.

Радник

"Диплом юриста – це ж дозвіл на крадіжку…" - демонструє свою нехитру філософію протагоніст стрічки.Це історія про юриста, котрий одного дня вирішує порушити закон. Він робить це задля великих грошей, про які він мріяв все своє життя. Саме гроші стають головною проблемою, коли він вирішує одружитися. Адже юрист прагне перетворити життя своєї нареченої на казку. В пошуках швидких і великих грошей головний герой входить у злочинний світ. Погодившись співпрацювати з наркоманією, він отримує завдання – доправити з Мексики в Америку кокаїн загальною вартістю у $20 млн. "Перегружений сценарій і багато в чому недолугий сюжет перетворюють "Радника" у гнітюче видовище", - USA Today.

Дуже голодні ігри

- Що необхідно будь-якому шоу для підняття рейтингу?

- Лесбійське кохання… - обмінюються думками головні герої стрічки.Пародія на "Голодні ігри", в якій також зустрічаються знущання з інших високобюджетних блокбастерів: "Месники", "Шерлок Холмс" та "Гаррі Поттер". В центрі сюжету цієї стрічки Кантміс Евершот, яка стає добровольцем у "Іграх за хавчик".

"Більшість приколів настільки тупі, що далі нікуди. А пародія на поп-культуру була зроблена людьми, котрі поняття не мають, над чим саме вони стібнуться", - The Playlist.

Starперці

"Якщо ти думаєш, що я поїду у Вегас заради цього недоумка – ти тупіший за свій капелюх", - видає один з головних героїв цієї стрічки.

Компанія старих друзів вирішує відправитися в Лас-Вегас, щоб влаштувати там останню шалену вечірку. Привід – одруження одного з них. В ході несподіваних поворотів сюжету і відчайдушних пригод протагоністів стрічки ці пошарпані плейбої дійдуть до повного фіналу. А наречений в результаті знайде собі набагато кращу "другу половинку".

"Це як "Похмілля 43" - Richard Roeper.com.

Астрал 2

- Скажи нам, що потрібно духам? – питають під час спіритичного сеансу. У відповідь на кубиках випадають слова "смерть матері".

Сюжет цього фільму починається там, де закінчилася попередня частина. Як відомо, голові сімейства вдається повернути свого сина з потойбічного світу. Проте сам він не встиг відбитися від духів, і вони вселилися в нього. Його дружина помічає дивну поведінку Джошуа. Паралельно група парапсихологів починає своє власне розслідування містичних випадків, що мають місце в цьому домі.

"Режисер Джеймс Ван лишається достатньо хитрим, щоб змусити навіть досвідченого глядача уважно вдивлятися буквально в кожен кадр. Глядачеві вже можна не соромитися свого крику від жахіття, що відбувається на екрані", - The Guardian.

Тіні незабутих предків

"Кров на медальйоні пробудила древнього демона. Ви відкрили браму в потойбіччя. Саме туди карпатські чаклуни колись відправили стародавнє зло", - розповідає професор головним героям фільму.

Кілька століть тому в українських Карпатах жили численні привиди та злі духи. Тоді дев'ять мольфарів схопили їх та затаврували магічним ключем-Згардою. З тих пір цей ключ зберігався в Чернівецькому Університеті. В наші часи неуважний студент розбиває скло, за яким зберігається Згарда… З цього моменту від нього та його друзів починає залежати мир та спокій в усіх Карпатах.

"Своєю стрічкою режисер Любомир Левицький немов би почав встановлювати на карпатських горах лос-анджелеський надпис "ГОЛІВУД". Власне фільм "Тіні незабутих предків" і став першою буквою "Г…", -  "Дзеркало тижня".

Три мушкетера

"Ви не мушкетери. Ви просто швачки", - розлючено викрикує полковник головним героям цієї стрічки.

Дія фільму розгортається в другій половині XVII ст. Юний гасконець д'Артаньян приїздить в Париж, бажаючи стати молодим мушкетером. Доля підготувала йому чудових друзів Атоса, Партоса та Араміса, разом з якими він переживе багато пригод.

"Підліткове бажання Сергія Жигунова зробити свою стрічку максимально несхожою на легендарну радянську картину перетворило цей пригодницький роман навіть не в драму, а в якийсь недолугий трагіфарс", - Time-Out.

Оггі повертається

"Приготуйтеся до вирішальної битви між котом та тарганами", - налаштовує глядача голос за кадром.

Добрий кіт Оггі полюбляє поїсти, поспати і помріяти про високе. Однак його постійно дістають жахливі сусіди-таргани, котрі не дають йому спокійно жити. Кіт з азартом бігає за ними, проте йому так і не вдається нічого вдіяти з цими підступними комахами.

"Дітям ця симпатична анімація сподобається більше, ніж дорослим, і звичайно ж, не варто забувати про давніх прихильників синього кота Оггі", - Nonpopcorn.

Пригоди мишеняти

"Криси атакують!" - скрикує у відчаї головний герой стрічки.

Давним давно в густих лісах стояло королівство Роденика. Там жили дивовижні творіння та маги. Протагоніст цієї анімації – учень одного з таких магів, мишеня Едам. Він закохується у маленьку самовпевнену мишку Брі. Разом їм доведеться подолати багато перешкод для того, щоб отримати силу зубної феї. Ця сила необхідна їм для того, щоб перемогти у битві з крисами, котрі хочуть розбити мир та спокій мишиного королівства.

Зараз ви читаєте новину «Майкл Дуглас одружується, а в Карпатах з'явились злі духи – кінопрем'єри 15 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі