пʼятниця, 03 травня 2013 20:57

Львів "заполонили" метрові писанки із заклинаннями

Львів "заполонили" метрові писанки із заклинаннями
Фото: kiev.vgorode.ua

Понад 50 півметрових та метрових витворів мистецтва у формі пасхальних яєць встановлено на центральній площі Ринок. Урочисте ж відкриття святкової експозиції "Галерея мистецьких писанок" відбудеться 5 квітня о 16.00.

Про це УКРІНФОРМу повідомив організатор проекту Андрій Сидор.

"Вперше львів'яни і гості міста зможуть побачити стільки різноманітних великих писанок, розміщених в одному місці. І це обіцяє стати незабутнім видовищем", - зазначив ініціатор.

За його словами, писанки, які будуть представлені в галереї, надзвичайно різноманітні. В них відображені індивідуальні мистецькі бачення світу, побажання, захист від недоброї сили та, навіть, заклинання. Всі вони різняться стилістикою виконання, символічними елементами, серед них є розмальовані дітьми, естрадними зірками-учасниками музичного "Проекту Івасюк", відомими художниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича намалювали на 80-кілограмовій писанці

"Ця виставка діятиме аж до 12 травня. А відтак, усі писанки ми виставимо на благодійний аукціон. Частину виручених коштів скеруємо на придбання обладнання киснево-синглетної терапії для міської дитячої клінічної лікарні", - сказав Сидор.

Також цього дня на площі Ринок працюватиме "Великодній писанковий ярмарок", "Великодня арт-майстерня", пройдуть різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудеться святковий великодній концерт, виступатимуть християнські колективи.

Зараз ви читаєте новину «Львів "заполонили" метрові писанки із заклинаннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі