вівторок, 15 липня 2014 15:31

Луганські студенти не можуть перевестися до інших вузів

Луганські студенти не можуть перевестися до інших вузів
Фото: commons.wikimedia.org

Ініціатива "Восток-СОС" вимагає від Міністерства освіти й науки вирішити питання про процедуру переведення студентів Донбасу, де проходить активна фаза АТО, в інші вищі навчальні заклади. Про це на прес-конференції заявила Олександра Дворецька, представник Ініціативи "Восток-СОС".

"Період вступних іспитів для мешканців Донбасу продовжений. При цьому додаткових механізмів для студентів, які вже вчаться, міністерство не передбачає. Співробітники міністерства на гарячій лінії відповідають, що студенти, які проходили навчання в східних університетах, переводяться на загальних засадах. Тобто мають надати повний пакет документів, виписатись з університету. Але в Луганському Східноукраїнському університеті імені Даля, де навчаються кілька тисяч студентів, зараз терористи. Вони живуть у студмістечку. Підходити до нього ближче, ніж на 50 метрів, не можна. Попереджують, що стрілятимуть на враження. Як цим студентам можна взяти виписку?", - зауважила Олександра Дворецька.

При цьому, з її слів, викладачі та працівники інституту не можуть звідти звільнитись, щоб перейти на інше місце роботи.

Щодо студентів перших, других та третіх курсів, які не можуть забрати документи для переводу, начальник відділу департаменту вищої освіти МОН України Сергій Храпатий порадив не панікувати. Мовляв, зараз канікули, рано панікувати. Бо до початку нового навчального року Донбас можуть звільнити від терористів. А щодо викладачів додав, що кількох докторів наук з Донбасу працевлаштували в Глухівський національний педагогічний університет ім. О. Довженка, що на Сумщині.

Зараз ви читаєте новину «Луганські студенти не можуть перевестися до інших вузів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі