середа, 17 жовтня 2012 10:20

Літературного "Букера" вдруге дали жінці за історичний роман

Літературного "Букера" вдруге дали жінці за історичний роман
Хіларі Ментел – одна з найпопулярніших британських авторів. її Перший роман вийшов у 1985 році

Лауреатом британської літературної премії вдруге стала Хіларі Ментел. Англійська письменниця отримала нагороду за історичний роман "Внесіть тіла" (Bring Up the Bodies).

Книга "Внесіть тіла" стала другою в трилогії про епоху короля Генріха VIII і розповідають знайому по підручниках історію Англії того часу, побачену очима радника короля Кромвеля. За перший роман трилогії, "Вовчий зал" (Wolf Hall), Ментел удостоїлася Букерівської премії у 2009 році. Третій роман, "Дзеркало і світло" (The Mirror and the Light), письменниця обіцяла закінчити до 2015 року.

Хіларі Ментел, таким чином, стала першою жінкою, двічі отримала The Man Booker Prize. Раніше цю нагороду повторно отримували тільки письменники-чоловіки.

"Спочатку чекаєш "Букера" 20 років, а потім отримуєш дві премії одну за іншою", - зауважила 60-річна письменниця на церемонії нагородження.

Британська Букерівська премія вручається з 1969 року. Вона присуджується за кращий прозовий твір англійською мовою, написаний громадянином Англії, Ірландії або однієї з країн Великобританії.

У 2011 році лауреатом британського "Букера" став Джуліан Барнс з романом "Передчуття кінця" (The Sense of an Ending). Книга вже перекладена на російську мову.

 

Зараз ви читаєте новину «Літературного "Букера" вдруге дали жінці за історичний роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі