четвер, 06 жовтня 2011 09:32

Ларса фон Трієра допитала поліція через жарти про Гітлера

Ларса фон Трієра допитала поліція через жарти про Гітлера

Поліція Данії допитала режисера Ларса фон Трієра в рамках розслідування, яке стосується заяви режисера про те, що він "злегка симпатизує" Гітлеру. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Розслідування висловлювань, зроблених Ларсом фон Трієром в рамках Каннського кінофестивалю у травні 2011 року, з серпня веде прокуратура Франції. Слідчі намагаються з'ясувати, чи не порушив фон Трієр своэю скандальною заявою закони країни, які забороняють вихваляння військових злочинів.

Навесні 2011 року Ларс фон Трієр, представляючи в Каннах свій новий фільм "Меланхолія", заявив, що є нацистом і може зрозуміти Гітлера. Пізніше він назвав це висловлювання жартом і приніс вибачення, але організатори фестивалю оголосили режисера персоною нон грата.

У серпні Ларс фон Трієр заявив, що не буде більше брати участь у прес-конференціях.

Фільми фон Трієра неодноразово номінувалися на "Золоту пальмову гілку" в Каннах. У 2000 році режисер отримав цю нагороду за стрічку "Танцююча в темряві".

Зараз ви читаєте новину «Ларса фон Трієра допитала поліція через жарти про Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі