середа, 25 квітня 2012 12:52

Крищенку за пісні російською пропонували вдесятеро більші гонорари

Автор: Фото: Андрій Шматов
  "Мені часто пропонували написати пісню російською чи перекласти на цю мову мої пісні. Обіцяли заплатити в п'ять, а той десять разів вищі гонорари. Та я відмовлявся. Я затятий в цьому питанні. Для мене велика радість, коли з'являється українська пісня.  Були випадки, коли переді мною на сцені люди падали на коліна і цілували ноги. Більшого гонорару мені не треба"
"Мені часто пропонували написати пісню російською чи перекласти на цю мову мої пісні. Обіцяли заплатити в п'ять, а той десять разів вищі гонорари. Та я відмовлявся. Я затятий в цьому питанні. Для мене велика радість, коли з'являється українська пісня. Були випадки, коли переді мною на сцені люди падали на коліна і цілували ноги. Більшого гонорару мені не треба"

Поет-пісняр Вадим Крищенко не написав жодної пісні російською. Хоч йому пропонували за це вдесятеро більші гонорари.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Мені часто пропонували написати пісню російською чи перекласти на цю мову мої пісні. Обіцяли заплатити в п'ять, а той десять разів вищі гонорари. Та я відмовлявся. Я затятий в цьому питанні. Для мене велика радість, коли з'являється українська пісня. Були випадки, коли переді мною на сцені люди падали на коліна і цілували ноги. Більшого гонорару мені не треба", - сказав він.

"Багато артистів, яким колись допомагав, так не думають. От Алла Кудлай почала співати російською. Спитав, чому так робить, а вона каже: "На українській пісні я нічого не зароблю". Відповів: "Люба моя, ти і на російській не заробиш. Твоя вимова українська, вона не може бути російською". А якось був на концерті Володимира Гришка. 4/5 пісень він співав російською. Біля мене сидів один росіянин. Навіть він спитав: "А почему Володя поет на русском? Забыл родной язык?", - додав Вадим Крищенко.

Він також розповів, що в радянські часи йому за одну пісню платили 150 карбованців.

"Сума залежала від рангу. От композитору Олександру Білашу платили 250 карбованців. Це були великі гроші, бо зарплати були не більше 100. Багато грошей отримував Мозговий. Його пісні виконували в усіх ресторанах, за це були окремі відрахування. Якось стояли в черзі до бухгалтерії, тут він заходить. Зразу каже: "Дайте дорогу майстру" і проштовхується вперед", - розповів поет-пісняр.

"Я дурний був, гроші на книжку складав. Думав: "От сини виростуть, куплю їм квартири і машини". Та так нічого і не придбав. Більше 50 тисяч на книжці було, всі пропали", - пожалівся Вадим Крищенко.

Зараз ви читаєте новину «Крищенку за пісні російською пропонували вдесятеро більші гонорари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі