середа, 09 лютого 2011 15:17

У музеї Миколи Мозгового лежить його трудова книжка (ФОТО)
10

Фото: Фото: Наталя Чубенко/Gazeta.ua

Сьогодні в інституті мистецтв Національного університету ім. Драгоманова відкрили музей співака Миколи Мозгового.

"З 1999 року Микола Мозговий очолював кафедру вокалу у нашому інституті. Він помер наприкінці серпня, у вересні ми взялися за створення його музею", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua заступник директора інституту мистецтв Тетяна Завадська.

На відкриття музею прийшла дружина Мозгового та його сестра.

"Більшість експонатів музею передала Віолетта Мозгова. Також вона подарувала музею чорний рояль, на якому Микола Мозговий грав більше 20 років. Частину експонатів ми знайшли на кафедрі. Микола Петрович зберігав тут нагороди, фотокартки та публікації про себе. Ми виставили найкращі експонати", - сказала Завадська.

Музей знаходиться на 2 поверсі. Він невеличкий – одночасно тут можуть знаходитися не більше 20 людей. Експонати лежать на полицях за склом. Тут є дипломи, нагороди та фотографії Мозгового. На одній лежить його трудова книжка, 2 годинники – один з дарчим написом від Київського міського голови, інший – від голови Верховного суду. Поруч – візитна картка Мозгового.

"Ця аудиторія постійно буде відчиненою. Вона буде не лише меморіальною, а й навчальною. Тут співатимуть та здаватимуть іспити", - додала Завадська.

Зараз ви читаєте новину «У музеї Миколи Мозгового лежить його трудова книжка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі