вівторок, 09 листопада 2021 18:15

До Дня української мови та писемності: Karna презентували новий кліп

До Дня української мови та писемності: Karna презентували новий кліп
Рок-гурт KARNA презентували новий кліп. Фото надав Олександр Лозюк.

Український рок-гурт Karna презентував кліп до пісні "Добрий вечір". Пісня присвячена українській інтелігенції, "Розстріляому відродженню", тому реліз запланованували до Дня української мови та писемності.

"Це не просто кліп, це кіно. З сюжетом, пофесіними акторами, гримерами, костюмами та столітніми артефактами, які розшукали в Карпатах. Сюжет кліпу обговорювали годинами, адже пісня "Добрий вечір" - про стан української культури. Занедбаний театр, це власне і є стан культури, монстри у ньому - діячі культури, які незважаючи на свій стан та труднощі досі грають на сцені. Охоронець, роль якого виконав Анатолій Тихомиров - збірний образ людей які доглядають, й дають не пропасти цьому театру. А студентка, Аліна Шапран – молодь, яка в своїй більшості не знайома із творцями та предками нашого сьогодення", - розповідає Влад Ярун, гітарист та продюсер колективу.

"Вівтар - серце кліпу, символ яким ми хочемо наголосити, що український народ не "кріпаки і шаровари". Українці - повноцінна нація, з власною інтелігенцією, яку систематично знищували протягом XX ст. Вівтар і є збірним образом освіченої інтелігенції, серед якої були письменники, педагоги, композитори, адвокати, науковці та підприємці й землевласники. Над вівтарем фото Івана Огієнка, Степана Ленкавського, Гната Хоткевича, Леся Курбаса, Данила Скоропадського, Костя Левицького, Михайла Драгоманова, Петра Франка, Юрія Федьковича, Михайла Коцюбинського, Марії Заньковецької, Дениса Січинського, Богдана Лепкого, Ольги Кобилянської, та інших" - додає фронтмен Олекса Ярош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Gremo випустив пісню, слова й мелодія до якої йому наснилися

Виконавець Антон Вельбой, який виступає під сценічним ім'ям Wellboy, презентував сингл "Вишні" і кліп до нього.

Зараз ви читаєте новину «До Дня української мови та писемності: Karna презентували новий кліп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі