четвер, 09 червня 2022 10:56

Кінозали закривають, прокату нема: Росія вийшла з Міжнародної асоціації кінотеатрів, поки її не виключили примусово

Кінозали закривають, прокату нема: Росія вийшла з Міжнародної асоціації кінотеатрів, поки її не виключили примусово
Росія вийшла з Міжнародної асоціації кінотеатрів. Фото - Pixabay

Російська Асоціація власників кінотеатрів вирішила вийти з Міжнародної асоціації через санкції та вихід голлівудських кінокомпаній з ринку РФ.

Заяву вже було відправлено, повідомляє Суспільне з посиланням на коментар члена АВК Романа Ісаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Металева відьма відрубала Путіну голову: з аукціону продають малюнок автора відомого комікса

Через повномасштабне вторгнення до України найбільші американські кінокомпанії відмовились постачати до РФ нові фільми. Представники кінотеатрів впевнені, що критична нестача репертуару призведе до падіння виторгу на понад 80%, а також до закриття половини залів країни.

"Заяву про вихід Асоціації власників кінотеатрів з UNIC було відправлено. Вона стала таким собі результатом переговорного процесу, як правильніше і найбільш дипломатично вчинити в цій ситуації на тлі залишення голлівудськими студіями Росії, на тлі санкцій на адресу РФ", - пояснив Ісаєв.

У березні студії Walt Disney Company, Sony Pictures, Warner Bros., Paramount, Universal прийняли рішення призупинити прокат своїх фільмів та свою діяльність у РФ на тлі повномасштабної російської агресії проти України.

Раніше повідомлялося, що UNIC може виключити росію в примусовому порядку, але асоціація ухвалила рішення про вихід з власної ініціативи.

Асоціація власників кінотеатрів стала членом UNIC (міжнародної) у 2019 році. До неї входять представники 38 регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Кінозали закривають, прокату нема: Росія вийшла з Міжнародної асоціації кінотеатрів, поки її не виключили примусово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі