пʼятниця, 18 грудня 2015 13:35

Кіноакадемія США опублікувала короткий список "Оскара" за найкращий іноземний фільм

Кіноакадемія США опублікувала короткий список "Оскара" за найкращий іноземний фільм

Американська кіноакадемія оприлюднила шорт-ліст фільмів, які будуть претендувати на премію "Оскар" в категорії "Найкращий іноземний фільм".

На здобуття премії відібрані фільми з Бельгії ("Новітній заповіт" Жако Ван Дормеля), Колумбії ("Обійми змія" Сіро Герра), Данії ("Війна" Тобіаса Ліндхольма), Німеччини ("Лабіринт брехні" Джуліо Річчіареллі), Йорданії ("Гордість" Наджі Набу Авара), Франції ("Мустанг" Деніза Гамза Ергювена), Угорщини ("Син Саула" Ласло Немеша), Ірландії ("Віва" Педді Бретнека) і Фінляндії ("Фехтувальник" Клауса Хяре).

Нагадаємо, документальний фільм про Майдан "Зима у вогні: Боротьба України за свободу" (Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom) увійшов до списку з 15 номінантів на кінопремію "Оскар".

Номінанти будуть оголошені в прямому ефірі 14 січня 2016 року.

88-ма церемонія вручення нагород премії "Оскар" за заслуги у галузі кінематографу за 2015 рік відбудеться 28 лютого 2016 року в театрі "Долбі" (Лос-Анджелес).

Зараз ви читаєте новину «Кіноакадемія США опублікувала короткий список "Оскара" за найкращий іноземний фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі