понеділок, 26 березня 2012 11:52

Кемерон зніме фільм про найглибше місце на Землі
9

Режисер є членом Національного географічного товариства США
Фото: Фото: REUTERS/National Geographic
До Кемерона була зроблена лише одна спроба занурення в Безодню Челленджера
Кемерон планує створити фільм спільного з National Geographic
Кемерон планує створити фільм спільно з National Geographic
Кемерон планує створити фільм спільно з National Geographic

Батискаф з канадським режисером Джеймсом Кемероном піднявся після занурення на дно Маріанської западини, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс. Маріанський жолоб на заході Тихого океану - найглибше місце на планеті.

Режисер провів у найглибшій ділянці Маріанської западини - Безодні Челленджера - близько шести годин. Він вів відеозйомки підводного світу.

До Кемерона була зроблена лише одна спроба занурення в Безодню Челленджера. У 1960 році швейцарський інженер Жак Піккар і капітан військово-морських сил США Дон Уолш занурилися в найглибше місце на землі. Їх батискаф пробув на дні западини всього 20 хвилин. Однак, їм вдалося виявити в Безодні шість видів живих істот.

Джеймс Кемерон став найвпливовішим в кіно

Кемерон став відомим кінорежисером завдяки таким художнім фільмами, як "Термінатор" (перша та друга частини), "Безодня", "Титанік", "Аватар" і "Чужі".

Команда океанографів, з якими працює Джеймс Кемерон, вирушила до Маріанськом жолобу 19 березня. Однак, почати занурення за планом режисер не зміг через складні погодні умови.

Творець "Титаніка" є членом Національного географічного товариства США. За підсумками підводної подорожі Кемерон планує створити фільм спільно з National Geographic.

Зараз ви читаєте новину «Кемерон зніме фільм про найглибше місце на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі