четвер, 08 липня 2021 00:45

Каннські кінопрем'єри покажуть в Україні

Каннські кінопрем'єри покажуть в Україні
Американський актор Адам Драйвер та француженка Маріон Котіяр у мюзиклі "Аннетт" зіграли пару, в якої народжується донька - лялька. Фільм основної конкурсної програми цьогорічного Каннського кінофестивалю покажуть в Одесі наступного місяця. Фото: twitter.com

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль розпочав оголошення програми позаконкурсної секції "Міжнародні гала-прем'єри".

Першими фільмами стали учасники 74-го Каннського кінофестивалю, що стартував у Франції 6 липня. Це драми "Аннетт" французького режисера Леоса Каракса та "Пам'ять" тайського постановника Апічатпонга Вірасетакула. Обидві стрічки претендують на "Золоту пальмову гілку".

Дія мюзиклу "Аннетт" відбувається в Лос-Анджелесі. Головні герої - зовні ідеальна пара: стендап-комік Генрі та оперна зірка Енн. Їхні життя перевертає народження доньки Аннетт із незвичайним даром, за сюжетом.

Головні ролі виконали Адам Драйвер та Маріон Котіяр. Це перша англомовна робота Леоса Каракса та його перший фільм після "Корпорації "Святі мотори", який вийшов 2012-го та отримав звання найкращої прем'єри року від журналу Cahiers du Cinéma.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі українські фільми за 30 років незалежності покажуть на Одеському кінофестивалі

Події "Пам'яті" розгортаються в Колумбії. Сюди з Шотландії приїздить головна героїня Джессіка. Відколи жінку налякав гучний шум на світанку, вона не може заснути. У Боготі, під час відвідин сестри, Джессіка зустрічає археологиню Аґнес, яка вивчає людські останки, виявлені при будівництві тунелю. Під час поїздки на місце розкопок натрапляє на рибалку Ернана. Вони діляться спогадами біля річки. Коли день наближається до завершення, Джессіку опановує відчуття ясності, за сюжетом.

Це перша робота Апічатпонга Вірасетакула, яку він зняв англійською та поза межами рідного Таїланду. Картину присвятив колоніальній історії Колумбії і тому, як колективна пам'ять породжує відчуття страху. Центральну роль зіграла Тільда Свінтон.

Повну програму "Міжнародних гала-прем'єр" обіцяють оголосити незабаром.

12-й ОМКФ відбудеться з 14 до 21 серпня. З нагоди 30-річчя Незалежності сфокусується на українському кіно. Єдиною конкурсною програмою оновленого фестивалю стане Національний конкурс, переможці якого отримають нагороди за найкращий фільм, режисуру та акторські роботи.

На глядачів також чекають "Гала-прем'єри", "Фестиваль фестивалів", серія ретроспективних показів, секція Film Industry Office та освітня програма "Літня кіношкола".

Фільмом-закриттям буде комедійна драма "Малюк" 1921 року - дебютна повнометражна режисерська робота британського коміка Чарлі Чапліна.

Зараз ви читаєте новину «Каннські кінопрем'єри покажуть в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі