середа, 07 липня 2021 00:45

Фільм легендарного коміка закриє Одеський кінофестиваль

Фільм легендарного коміка закриє Одеський кінофестиваль
Фільм "Малюк" британського режисера та актора Чарлі Чапліна покажуть просто неба на Потьомкінських сходах у межах цьогорічного Одеського кінофестивалю. Фото: facebook.com

Церемонія закриття 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю вперше в історії відбудеться просто неба на Потьомкінських сходах. 21 серпня вручать нагороди лауреатам Національного конкурсу, зокрема гран-прі "Золотий Дюк" за результатами глядацького голосування.

"12-й Одеський кінофестиваль має фокус на українське кіно, а отже, переможців цього року визначатимуть саме в Національному конкурсі. Тому для нас було важливим розділити цю урочисту подію з глядачами, які стануть свідками тріумфу вітчизняного кінематографа. Напередодні святкування 30-річчя незалежності країни кожен охочий зможе переконатися, що українське кіно не просто існує, а росте, розвивається та перемагає", - каже виконавча директорка ОМКФ Анна Мачух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращі українські фільми за 30 років незалежності покажуть на Одеському кінофестивалі

Фільмом-закриттям стане комедійна драма "Малюк", якій цьогоріч виповнюється 100 років. Це перша повнометражна режисерська робота британського коміка Чарлі Чапліна. Він зіграв головну роль, написав сценарій та спродюсував.

Стрічка розповідає про дитину, яку після народження покинула мати. Хлопчика випадково знаходить волоцюга, який починає опікуватися малюком та вчити його всьому, що знає сам.

"Прихильники вважають картину 1921 року найдосконалішим та найособистішим фільмом Чапліна. Страждання волоцюги, які бачимо на екрані, багато в чому навіяні спогадами автора про своє дитинство. У сім років його забрали від матері та відправили до притулку.

Саме завдяки цій стрічці з'явилася перша у світі дитина-кінозірка. Нею став Джекі Куган, якого Чаплін запросив зіграти малюка після того, як побачив хлопця на сцені м'юзік-холу, де той виступав. А десятиліття потому ситуація, в якій опинився Джекі через недбале розпоряджання батьками його статками, призведе до появи у США "Закону Кугана", покликаного захистити капітали дітей-акторів", - ідеться в анонсі.

Безкоштовний показ у супроводі одеського симфонічного оркестру пройде на Потьомкінських сходах після церемонії нагородження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі

12-й Одеський кінофестиваль триватиме з 14 до 21 серпня. Презентують вітчизняні прем'єри, світові хіти, майстер-класи кінематографістів, дискусії з творчими групами. Проведуть національний конкурс повного і короткого метру, лауреати якого отримують нагороди за найкращий фільм, режисуру та акторські роботи. За підсумками глядацького голосування визначать головного переможця фестивалю.

Одна з програм - українська ретроспектива "Незалежні". До неї увійшли сім видатних повнометражних і сім короткометражних робіт, створених за 30 років незалежності.

Церемонія відкриття відбудеться 14 серпня в Одеському театрі опери та балету. Ведучими заходу стануть Яніна Соколова та Олег Панюта.

Зараз ви читаєте новину «Фільм легендарного коміка закриє Одеський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі