понеділок, 02 квітня 2012 13:15

"Його картини були авангардом ще в Радянському Союзі" - виставка Дубовика
19

Картини Олександра Дубовика були авангардом ще в Радянському Союзі
Фото: Фото: Тарас Подолян
Картини Олександра Дубовика були авангардом ще в Радянському Союзі
"Квіти і геометричні фігури вже стали його візитною карткою", - розповіла дружина художника Ірина Дубовик
Під час відкриття Олександр Дубовик презентував свою книгу "Слова"
Під час відкриття Олександр Дубовик презентував свою книгу "Слова"

29 березня у столичному музеї "Духовні скарби України" відкрилася виставка київського художника Олександра Дубовика. Показують 60 його картин.

"Картини Олександра Дубовика були авангардом ще в Радянському Союзі. Тепер його знають по всьому світу. За кордоном він відомий більше, там його картини сприймають на іншому рівні. Такі люди, як Дубовик, творять сучасну історію. Чим більше таких людей, тим більше шансів, що ми колись вилюдніємо", - сказав кореспонденту Gazeta.ua історик Михайло Костинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий графітяр Бенксі виставляє свої роботи на продаж

Майже на всіх картинах Дубовика є геометричні фігури — трикутники, кола і квадрати. 10 полотен мають назву "Букети".

"Букети Саша почав малювати 1989 року. Тоді він подарував букет із маленьких троянд. Він помітив їх у вазі, коли вони перетворилися на сухоцвіти. Сів перед ними і за день намалював картину. Букети присутні в його творчості постійно. Квіти і геометричні фігури вже стали його візитною карткою", - розповіла дружина художника Ірина Дубовик.

На відкриття виставки прийшов екс-міністр культури Василь Вовкун. Він вирішив купити один із "Букетів".

"Ці картини — це замковий простір. Відчиняєш двері і не знаєш, що тебе там очікує. Якщо художнику вдається закласти в свої роботи такий глибокий підтекст, він — митець на всі часи", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник творить скульптури з поліетилену

Під час відкриття Олександр Дубовик презентував свою книгу "Слова". До неї увійшли його афоризми, есе, поезії і мистецькі праці.

"Слова" Саша писав 40 років. Він постійно щось записував, але записи розгубилися. Коли одружилися, почала їх збирати. За сорок років зібрала десять ящиків із записами", - похвалилася Ірина Дубовик.

Виставка триватиме до 16 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Його картини були авангардом ще в Радянському Союзі" - виставка Дубовика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі