четвер, 29 березня 2012 12:30

"Художники, які кажуть, що продають свої роботи по 30-50 тисяч, брешуть" - Поярков

"Художники, які кажуть, що продають свої роботи по 30-50 тисяч, брешуть" - Поярков
Фото: Ольга Камєнєва

Художник Сергій Поярков вважає найбрехливішими людьми політиків і художників.

Про це він розповів Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Найбрехливіші люди в державі — політики і художники. Брехати — це їхнє натхнення. Політики приховують свої заробітки, а художники базікають про високі ціни на свої роботи і заробітки, яких насправді немає", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деміен Херст будує власну галерею

"Ці два стада брехунів можна вивести на чисту воду тільки одним реальним методом - подивитися, скільки вони витрачають. Політики з мізерними заробітками витрачають мільйони, а художники, картини яких буцімто продаються за дикі гроші, витрачають малі суми. Їм вистачає на якусь квартиру чи машину, але не знаю жодного художника, який купив би собі хоча б маленький літачок", - додав він.

Також Сергія Поярков розповів, що реальний попит є на картини 5 художників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено найпопулярніші музеї світу (ФОТО)

"Всі рейтинги фальшиві. Їх замовляють люди, які когось хочуть продати. В рейтингах вказують імена 50 художників, на картини яких є попит. Насправді реальний попит є на картини 5 художників. Знаю кількох людей, які за своїми активами повинні бути в першій двадцятці, а їх немає в цьому списку. Реально продає свої роботи і заробляє на цьому Гапчинська. Я б її роботу в себе не повісив, але моя дружина повісила б. Її смак я поважаю. Оксану Мась теж бачу в цьому списку. В черговому рейтингу її не було", - сказав він.

"В Україні продаються картини від 5 до 10 тисяч доларів. Художники, які кажуть, що продають свої роботи по 30-50 тисяч, брешуть. Бізнесмени нічого не вкладатимуть в українське мистецтво, поки є фонд Держамайна і він остаточно не розкрадений. Картини вони готові купувати лише на на дні народження та для оформлення інтер'єрів", - додав Сергій Поярков.

Зараз ви читаєте новину «"Художники, які кажуть, що продають свої роботи по 30-50 тисяч, брешуть" - Поярков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі