середа, 16 січня 2013 16:11

Ірен Роздобудько пише роман про хлопців у масках, які захищають владу

Ірен Роздобудько пише роман про хлопців у масках, які захищають владу
Письменниця зараз дуже уважно стежить за обличчями "беркутівців", аби вивчити їхню психологію. Фото: Анатолій БАБАК

Відома сучасна українська письменниця й журналістка Ірен Роздобудько працює над закінченням свого нового твору. Роман називається "Той, хто не стріляв".

Про це письменниця розповіла в коментарі Gazeta.ua.

"У мене є один роман, до половини написаний. Уривок із нього надрукований у журналі "Сучасність". Він називається "Той, хто не стріляв", – говорить Ірен Роздобудько. – Зараз мені страшенно цікава психологія людини, яка захищає владу від народу. Оті хлопці в масках, "беркутівці", охоронці тощо".

Письменниця розповіла, що зараз дуже уважно стежить за їхніми обличчями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірен Роздобудько презентувала нову книгу з трьома своїми кращими детективами

"Мій герой – це той, хто не стріляв. А там стоїть його мама, сусідка, дівчина, в яку він був закоханий. Тобто мені цікаво простежити психологію цієї людини й зрозуміти, за яких причин він не стрілятиме. Тому що він виконавець, вертухай, робот, робокоп і мусить стріляти. Я ще вичікую трохи ситуацію нашу. Зараз стежу за цими людьми, і хочу закликати їх не стріляти", – зазначила Роздобудько.

Вона також окреслила початок сюжету майбутнього твору.

"Початок роману "Той, хто не стріляв" розпочинається так, що батько мого героя-охоронця влади брав участь у розстрілі робочих у Новочеркаську 1962 року. Тобто герой твору не просто так потрапив у ці лави людей-захисників влади...", – заінтригувала письменниця.

Нагадаємо, у 2012 році Ірен Роздобудько отримала літературну відзнаку "Золотий письменник України", що присвоюється письменникам-романістам, чиї романи вийшли сукупним накладом понад 100 тисяч примірників.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько пише роман про хлопців у масках, які захищають владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі