четвер, 03 жовтня 2019 13:08

Хіти Каннського та Венеційського кінофестивалів покажуть у Києві

Автор: Фото надане прес-службою компанії "Артхаус Трафік"
  7 фестивальних хітів із програм Канн та Венеції покажуть у межах 3-го Київського тижня критики
7 фестивальних хітів із програм Канн та Венеції покажуть у межах 3-го Київського тижня критики

7 фільмів увійшли до основної міжнародної програми кінофестивалю "Київський тиждень критики". Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" із 24 до 30 жовтня.

У міжнародній програмі продемонструють хіти цьогорічних Каннського та Венеційського кінофестивалів. Після кожного показу на глядачів чекає дискусія із кінокритиком.

Відкриє фестиваль фентезі-стрічка "Крихітка зомбі" французького режисера Бертрана Бонелло. Дія відбувається в паризькій елітній школі при Ордені Почесного легіону. Туди вступає нова учениця - гаїтянка Мелісса. Її тітка практикує ритуали вуду, а дідусем був Клервіус Нарцис - найвідоміший у світі зомбі. 1962-го він був зачарований, похований, викопаний і два роки працював на цукровій плантації в рабстві у чаклуна. Подруга Мелісси Фанні переживає розставання із хлопцем. Вирішує спробувати вилікувати душевну рану за допомогою магії вуду, за сюжетом.

Головна прем'єра заходу - фільм жаху "Маяк", друга робота режисера стрічки "Відьма" американця Роберта Еггерса. Знятий на чорно-білу плівку 35 мм. Дія відбувається наприкінці XIX століття. Головні герої - наглядач маяка та його помічник, які живуть на самоті на острові. Поступово божеволіють, за сюжетом. Головні ролі виконали Віллем Дефо та Роберт Паттінсон.

Також покажуть історичну драму про Другу світову "Пофарбоване пташеня" спільного виробництва ­Чехії, Словаччини та України. Кіно зняв чеський режисер Вацлав Маргоул за романом польсько-американського письменника Єжи Косинського. За сюжетом, намагаючись урятувати сина від нацистів, єврейська пара відправляє дитину до родичів у село. Проте тітка хлопця помирає. Він вимушений поневірятися Східною Європою. Майже всюди зустрічає ворожість, переживає насилля.

Інші прем'єри фестивалю: "Атлантика" французької режисерки Маті Діоп, "Озеро диких гусей" китайця Дяо Інаня, "Примарні тропіки" бельгійця Баса Девоса, "Про нескінченність" шведа Роя Андерссона.

У ролі кураторів цьогорічного Київського тижня критики виступили кінокритики Дарія Бадьйор, Станіслав Битюцький, Сергій Ксаверов та Анна Дацюк.

На відкритті фестивалю вдруге відбудеться церемонія нагородження Національної премії кінокритиків "Кіноколо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили список номінантів на премію кінокритиків "Кіноколо"

Міжнародний кінофестиваль "Київський тиждень критики" проводиться з 2017 року. Створений для ознайомлення глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками, визначення тенденцій у світовому кінопроцесі та просування мистецтва кіно й кінокритики в Україні.

Окрім міжнародної, на відвідувачів заходу чекає ретроспективна програма - стрічки, які мають значне місце в розвитку світового кінематографа. До неї були відібрані картини "Апокаліпсис сьогодні" Френсіса Форда Копполи, "Таксист" Мартіна Скорсезе, "Безтурботний їздець" Денніса Гоппера, "Керрі" Браяна Де Пальми, "Американські графіті" Джорджа Лукаса та "Довге прощання" Роберта Олтмена.

Крім того, буде українська програма та спеціальні події.

Організатор фестивалю - компанія "Артхаус Трафік" за підтримки Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «Хіти Каннського та Венеційського кінофестивалів покажуть у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі