середа, 10 березня 2021 00:45

Гурт Go_A змінив текст пісні для Євробачення

Гурт Go_A змінив текст пісні для Євробачення
Гурт Go_A представив оновлену версію пісні "Шум", з якою виступатиме на Євробаченні. Повністю змінили текст та перезняли кліп у лісі. Є кадри Чорнобильської АЕС. Водять хоровод у медичних костюмах. Фото: BBC

Гурт Go_A представив оновлену версію пісні "Шум", з якою виступатиме на Євробаченні.

"Ми повністю змінили текст. Він, звісно ж, оснований на українському фольклорі, адже це матеріал, з яким ми працюємо з 2012 року і не збираємося нічого змінювати. Але за правилами Євробачення ми змінили текст, щоб не ризикувати, і він зараз повністю авторський, - каже солістка гурту Катерина Павленко в ефірі "UA: Перший". - Ми дуже довго думали, чим можемо пожертвувати. І вирішили, що не будемо скорочувати пісню, адже в минулій версії "Шуму" все було на місці і створювало ту атмосферу, яку ми намагалися вкласти в цю пісню.

Ми дослухалися до поради Джамали, що якщо ми вже потрапили в таку ситуацію, то маємо можливість сказати більше. Тому вирішили випустити сіквел – продовження тієї історії, яку випустили у січні, але вже трошки з іншим настроєм, більш позитивним. І якщо в першій версії ми закликали весну і сподівалися на краще, то у новій версії "Шуму" весна вже настала і ми всі дуже раді".

Також перезняли кліп, цього разу фільмували в лісі. Є кадри Чорнобильської АЕС. Водять хоровод у медичних костюмах.

"Я дуже сильно заглибилася саме в обрядовість Чорнобильського Полісся і Полісся загалом. Там були зовсім інші обряди і трошки навіть інші вірування в українців. Це було дуже цікаво, вони надавали магічних сил кожному предмету, які їх оточували, і вони вірили, що по суті шум - це дух лісу", - каже співачка.

Уперше за 15 років участі нашої країни на Євробаченні на конкурсі прозвучить українськомовна пісня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Божевільне порно" перемогло на Берлінському кінофестивалі

"Євробачення-2021" відбудеться у Роттердамі, Нідерланди. Україна виступить у першому півфіналі, 22 травня – фінал. У конкурсі візьме участь 41 країна. Гурт Go-A мав виступати на Євробаченні ще у 2020 році з піснею "Соловей", але конкурс тоді скасували через пандемію.

Попередній кліп "Шум" набрав 2,6 млн переглядів. За словами учасників гурту, не вклали в зйомки ні копійки.

"Основа цієї пісні - обряд, який українці проводили навесні: шумом закликали весну. Це все проводилося колективно. Вважалося, що якщо щось робити разом, то загальне бажання обов'язково збудеться", - каже Катерина Павленко.

"Ця пісня мені здається більш цікавою для конкурсу Євробачення, ніж "Соловей". Вона більше танцювальна, хітова. Тут є фішка, психоделічна дурка. Слова дивно-смішні, з претензією на зелене щось. Спеціально заспівано, щоб ми не могли розібрати слів та кожен додумував своє. Незрозуміло, чи жоми, чи жопи. Якби була публіка на Євробаченні, а не онлайн-формат, наші музиканти довели б її до екстазу. А "Соловей", на мій погляд, була неконкурентна. Хоч в ефірі моєї програми солістка Катерина Павленко мені доказувала, що я помиляюсь. Нібито я відстав від сучасної музики. Але "Шум" сподобалась, бажаю їм гарного виступу", - каже продюсер Ігор Кондратюк .

Зараз ви читаєте новину «Гурт Go_A змінив текст пісні для Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі