вівторок, 20 серпня 2013 12:17

Гогольфест відкриється незвичною прем'єрою з елементами шоу знаменитого повітряного гімнаста

Гогольфест відкриється незвичною прем'єрою з елементами шоу знаменитого повітряного гімнаста
Фото: life.pravda.com.ua

Восени вже вшосте у Києві починається Гогольфест. У перший день - 13 вересня - фестиваль відкриється театральним та музичним перформансами. А саме - "…Не бог, не цар, і не герой..." у постановці Владислава Троїцького, і кіноперформансом фільму "Хліб" у музичному супроводі білоруського гурту Port Mone.

Як розповів режисер Влад Троїцький у коментарі Gazeta.ua прем'єрну виставу він робить з відомим французьким цирковим режисером Стефаном Рікарделем. У виставі поєднають театр, музику, проекції та власне елементи "нового цирку" й шоу Стефано Рікарделя, знаменитого французького повітряного гімнаста, що останні роки очолює паризький театр Сильвія Монфор.

"В Україні покажемо "новий цирк". Під музику Dakh Daughters на сцені буде 12 баб і один чоловік. Можна сказати, що виставу присвятимо фемінізму" - пояснює задум Влад Троїцький.

Центр Довженка представить відреставрований художній фільм "Хліб"  у музичному супроводі Port Mone. Цю стрічку Миколи Шпиковського було геніально зафільмовано оператором Олексієм Панкратьєвим. Панорамні, замислені довгі плани  чергуються з динамічними графічними композиціями, тлом яких виступала земля та небо, підносячи побутову тему сівби та збору врожаю на рівень епічного виразу.

Окрім вже традиційних театральної, музичної, візуальної та кінопрограм, цього року будуть започатковані і нові: майстерні (MakeLAB), мобільна друкарня "Niice" та 3D лабораторія, в якій відвідувачі створюватимуть предмети власноруч. Також буде дитяча програма - освітні та розвиваючі ігри, в яких малюки матимуть змогу випробувати себе в якості акторів, режисерів, художників, дизайнерів, мультиплікаторів. Танцювальна програма Кa Te T'ui буде представлена майстер-класами та перфомансами, а літературна програма Гогольfestу цього року реалізує проект "Генезис", важливою складовою якого є літературно-мистецький перформенс, створений у співпраці з акторами театру "ДАХ".

Цьогоріч вхід на Гогольфест зроблять платним - лише на відкриття (50 грн.) та у вихідні (20 грн). Гроші йдуть на обслуговування відвідувачів.

Пройде Гогольфест з 13 по 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Гогольфест відкриється незвичною прем'єрою з елементами шоу знаменитого повітряного гімнаста ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі