вівторок, 07 червня 2022 15:47

Гімн перемоги і осучаснені "Думи" Шевченка - українські виконавці презентували 12 нових пісень

Гімн перемоги і осучаснені "Думи" Шевченка - українські виконавці презентували 12 нових пісень
Макс Барських випустив трек "Чекай мене". Це пісня-обіцянка кожного військового, вимушеного переселенця та біженця повернутися якнайшвидше додому. Фото: politeka.net

Українські артисти продовжують тримати культурний фронт, випускаючи нові патріотичні треки, що піднімають бойовий дух народу. Оспівують любов до Батьківщини, мужність і силу українських військових, а також тугу за рідним домом і щиру віру в нашу перемогу над російським ворогом.

Gazeta.ua створила добірку нових українських пісень, які піднімають бойовий дух.

АРТЕМ ПИВОВАРОВ І DOROFEEVA "ДУМИ"

Композиція "Думи" натхненна віршем поета Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої". Пісня вийшла сучасною, ліричною та зворушливою.

"Ми переживаємо нелегкі часи. Знаємо, що музика має властивість зцілювати. Ми знаємо, що вона є силою не тільки ментальною, а й фізичною", - розповів Артем Пивоваров.

Наголосив, що пишається появою треку у співпраці з Дорофєєвою.

"100 днів війни. 100 днів болю, суму й надії. Важко залишатися з цими тяжкими думками наодинці. Тому нам всім потрібно не потонути в них, допомогти собі й країні випливти, вистояти, зберегти себе", - написала Надя Дорофєєва.

INTUI "УКРАЇНА"

Український співак Intui презентував нову пісню під назвою "Україна" й випустив однойменний кліп. Цю композицію написав ще до повномасштабної війни в Україні.

"Ця пісня для мене настільки особлива, наскільки й моя країна. Я з дитинства відчуваю, як сила цієї землі мене надихає, живить. Я сильно люблю Україну, не уявляю жодного іншого місця, де я міг би жити, - розповідає співак.

SHUMEI "ТРИВОГА"

Український співак Shumei випустив трек "Тривога", який вже два місяці входить у топ на YouTube.

"У цій відеороботі я старався передати нинішній душевний стан кожного українця. Я не можу добрати слів, щоб описати нашу націю. Мужністю кожного українця зараз вражений увесь світ. Дякую вам за це!" - сказав співак.

KOLA "ЧИ РАЗОМ?"

Співачка КOLA, ексучасниця талант-шоу "Голос країни-6", випустила пісню "Чи разом?". Композиція стає популярною в мережі - українські музиканти вже записують дуети на неї.

Знаковими словами пісні є такі рядки:

"Ціну простих речей
Ми розуміємо після звершень".

MAX BARSKIH "ЧЕКАЙ МЕНЕ"

Це третій сингл співака з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Пісня-обіцянка кожного військового, вимушеного переселенця та біженця повернутися якнайшвидше додому.

"Війна розкидала українців по всьому світу, і ми говоримо йому "дякую" за турботу та теплі обійми. Я впевнений, що щоночі перед сном українці мріють про повернення до своїх домівок - і байдуже, чи вони вціліли, чи стоять у руїнах. Про дім, своїх коханих і дітей у найскладніші моменти мріють і наші захисники. Вони воюють за мир на своїй землі, знаючи, що на них чекають з обіймами, сповнені любові", - коментує прем'єру Барських.

НАТАЛІЯ МОГИЛЕВСЬКА "Я ВДОМА"

Співачка Наталія Могилевська випустила потужну пісню "Я вдома". За словами артистки, з початку війни вона не покидала столицю, лише для виступів і допомоги військовим. Кліп зняла у воєнному Києві. Співачка вірить у те, що українці переживуть цю війну й побачать парад Перемоги на Хрещатику.

"Як з перших днів життя, так і з перших днів війни я була з тобою, мій Києве, співала тобі в метро, робила все можливе й неможливе, як і тисячі твоїх жінок з тобою весь цей час", - розповіла артистка.

TVORCHI "БОРЕМОСЯ"

Дует Tvorchi в супроводі симфонічного оркестру заспівав про силу українського духу. У новій пісні гурту йдеться про об'єднання та стійкість українців, а відео сповнене величі й чуттєвості.

"Ми знімали кліп в осередку культури - українському Театрі. Там, де оживають твори Лесі Українки й Івана Нечуя-Левицького в Тернополі, куди приходять наповнитися українські родини в Києві та який був жорстоко зруйнований у Маріуполі. Тому що можна знищити стіни, та неможливо вбити наші цінності. Про це ми й співаємо у нашій пісні: "Боремося та усіх поборемо", - говорять Ендрю і Джефрі.

АРТЕМ ЛОІК І АБІЄ "МОЛИТВА"

Український реп-виконавець Артем Лоік спільно зі молодою співачкою Абіє випустили пісню "Молитва". Це не перший спільний проєкт. У березні артисти в дуеті написали патріотичний трек "Лютує".

Особливо сильними слова у композиції є такі:

"Сонце сховалось за хмари,
забагато зомбі, су*а, набоїв замало...
Холодно, темно і сиро,
нічого проб'ємось, ЗСУ - сила…"

"ТИМЧАСОВА НАЗВА" - "КРАЇНА"

Український гурт "Тимчасова назва" випустив патріотичний трек "Країна". Нову композицію створив на слова поетеси Тетяни Власової. Цей вірш вона написала за місяць до повномасштабної війни. Один з учасників гурту - Володимир Улахович з 2014 року не був на рідній Донеччині. Раніше в інтерв'ю заявляв, що сподівається, що свої пісні колись заспіває у звільненому місті.

PUERTO FRIKO "СЛЬОЗИ МАРІУПОЛЯ"

Український гурт Puerto Friko свою нову пісню присвятив маріупольського гарнізону, який мужньо захищав місто від ворогів.

"Пісня про українське місто Маріуполь, яке стало жертвою нелюдського нападу й окупації рашистськими військами. Російські солдати принесли біль і страждання, а також зруйновані будинки й десятки тисяч убитих мешканців. На захист міста стали неймовірні герої маріупольського гарнізону, яким присвячується ця пісня", - написав автор.

KATERYNA "ГІМН ПЕРЕМОГИ"

Співачка Kateryna створила патріотичну композицію про майбутню перемогу України над російським ворогом. У цій пісні використала слова гімну України й музику з фільму "Пірати Карибського Моря".

У своїй композиції авторка передає сильний бойових дух українців:

"Хай лякає грізний ворог
Почалася в нас війна
Не лякають перешкоди
Піднімаєм прапора
Що шепоче наша розвідка із ЗСУ
Ти довірся їм просто
Тебе не обмануть".

BANAR "ПАЛЯНИЦЯ"

Ексучасник "Голосу країни" Артем Банар презентував патріотичну пісню "Паляниця".

"Як і всі ми, зараз я відчуваю величезну гордість за власну ідентичність, за країну. Ми - незалежна нація! А нація завжди складається з маленьких фішок, однією з таких стала паляниця", - написав Артем.

Окрім славнозвісного символу української боротьби - паляниці, автор ще й згадує "орків", якими в народі називають росіян, що вторглися в Україну.

"Даремно расеяне
Нас прийшли освобождать
По факту орки будуть
Нашу землю удобрять єє"

Раніше Gazeta.ua робила добірку ліричних, тремтливих і драйвових патріотичних пісень, які українські зірки записали під час війни.

Зараз ви читаєте новину «Гімн перемоги і осучаснені "Думи" Шевченка - українські виконавці презентували 12 нових пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі